Ексклюзиви
субота, 30 липня 2016 17:06

У Вінниці пройшов перший жіночий велопробіг
5

У Вінниці відбувся перший велопарад "Леді на велосипеді". До заходу приєдналися 137 учасниць різного віку. Дивували креативними образами та високими підборами.

Мета велопробігу – популяризувати велосипед як міський транспорт. Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомила координатор Ірина Ластовецька.

"Вінниця потребує розширення велосипедної інфраструктури. Багато дівчат і жінок бояться виїжджати велосипедами на дорогу. А рухатися тротуаром інколи неможливо через пішоходів і погане покриття. Сьогоднішнє дійство – своєрідний сигнал до влади про нестачу велосипедних доріжок. Хочемо показати, що велосипед – зручний і практичний транспорт для міста", – каже Ластовецька.

30-річна Тетяна Луцюк разом із 6-річною дочкою Тонею до велопробігу готувалися цілий день.

"Вирішили зробити все у стилі диско. У мене якраз назбиралися непотрібні диски. Порізали їх на кусочки і обклеїли дочці велосипед. Вийшло економно, але гарно. Звечора зробила їй зачіску, приготували плаття", – розповідає Луцюк. На захід приїхали тролейбусом. "Ми живемо на вулиці Зулінського. Звідти велосипедом добратися важко, бо немає доріжок. Не хотіла мучити дитину".

Одна з наймолодших учасниць 4-річна Таня. Її на захід привів батько. 43-річний Володимир Коваль Везтиме дочку в дитячому сидінні.

"У Тані є свій трьохколісний велосипед, але боюся за всіма не встигне. Такі заходи стараємося не пропускати. Привчаю дочку до велоспорту. Дружина їздити не вміє, боїться, їй краще машиною. А я завжди на роботу їду велосипедом, навіть зимою. Майже всі працівники на чолі з директором мають ровери. Клієнти буває плутають нашу поліграфію з велосипедним магазином", – говорить Коваль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вінниці знімають кінодраму: головним героєм стане доброволець

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці пройшов перший жіночий велопробіг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути