середа, 20 січня 2016 15:28

У Вінниці нагородили 88 кіборгів
10

Фото: Олександр Гандзій

У вінницькому Будинку офіцерів нагородили відзнаками "За оборону Донецького аеропорту" 88 військових. 15 з них — посмертно. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів голова Вінницього союзу учасників АТО Роман Смішний.

"Це бійці 90-го окремого аеромобільного батальйону, 93-ї механізованої бригади та Зведеного полку військово-повітряних сил. Всі брали участь у боях на летовищі або біля нього. Також нагородили волонтерів, які допомагають організувати реабілітацію кіборгам. Разом ми плануємо протягом чотирьох місяців відкрити у Вінниці сучасний недержавний центр психологічної та фізіологічної допомоги", - сказав Смішний.

Серед відзначених волонтерів були представники української громади в Об'єднаних Арабських Еміратах.

"Якщо ти від'їхав з України, то тобі хочеться щось зробити для людей, що залишились. Починаючи від Іловайська, ми намагалися якось допомогти солдатам. Вийшли на Вінницький військовий шпиталь і запросили до Еміратів на реабілітацію бійців. Намагалися робити для них все щоб бути корисними. Ми оплатили їм переліт, проживання та дозвілля. Сонце і море робили своє діло і ми бачили як вони швидко відновлювались. В одного кіборга не до кінця була долікована нога і ми влаштували його в клініку", - волонтерка Олена Лук'янова з ОАЕ.

Всіх нагороджених вітали оплесками стоячи.

На вході до залу, де відбувалось нагородження, розмістили фотографії американського фотографа українського походження Йосифа Сивенького із проекту "Рани".

"Я почав цей проект півтора роки тому і поки не припиняю над ним працювати. На знімках поранені бійці Майдану та АТО. Люди повинні знати якими вони залишаються після збройних сутичок. Це треба пам'ятати. Після того як їх побачать українці — це головна аудиторія. Добре буде показати їх і за кордоном."

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці нагородили 88 кіборгів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути