Ексклюзиви
середа, 16 березня 2016 14:31

У Полтаві страус-переселенець із зони АТО сам висиджує потомство

У Полтаві страус-переселенець із зони АТО сам висиджує потомство
Фото - poltava.today

Страус на прізвісько Кабул, привезений із зони АТО торік, нині висиджує своє майбутнє потомство. Уже через місяць повинні з'явитися на світ маленькі пташенята.

Страуса-ему привезли до Полтавського обласного еколого-натуралістичного центру в грудні 2014 року. Там його знайшов боєць з Полтави Валерій Боняківський. Після його загибелі мати бійця Марія Карпівна ініціювала перевезення птаха до Полтави. Страус носить ім'я Кабул, бо такий позивний був у Валерія Боняківського. Про це пише poltava 365.

"Коли до нас приходять діти, то ми розповідаємо їм про події на Донбасі на прикладі життя Валерія і цього птаха", - розповів Віталій Бедніна, керівник центру.

На території еколого-натуралістичного центру страус Кабул уже живе не один, а з двома самицями. Одна з них і знесла яйця, які в ему висиджують лише самці.

Нагадаємо, полтавець Валерій Боняківський у мирний час був приватним підприємцем і художником. Під час АТО у воював у складі батальйону "Дніпро-1". Боєць загинув 16 жовтня 2014 року. Похований на Алеї слави Боженківського кладовища Полтави. У Валерія залишилася мама та три дочки.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві страус-переселенець із зони АТО сам висиджує потомство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути