Ексклюзиви
понеділок, 20 травня 2013 15:08

У Полтаві сімох школярів прийняли в піонери

19 травня біля пам'ятника Леніну в Полтаві прийняли присягу піонерів 7 дітей. Цього дня святкували 91-у річницю з дня створення Всесоюзної Піонерської організації.

"Присяга починалася з того, що зразу називали прізвище та ім'я. Потім говорили про те, що завжди будуть захищати і любити свою країну та будуть порядними людьми, - розповіла Тамара Смолійчук із обласної організації Комуністичної партії. - Діткам від 8 до 11 років. Це місцеві активісти із шкіл №17 та №37. Ми дзвонили їхнім батькам, запрошували на цей захід".

Школярам почепили значки "Завжди готовий", одягли червоні пілотки та краватки. Після присяги повели в місцевий музей авіації.

"Мої батьки теж були піонерами, - розказала 10-річна Анастасія Левицька. - Піонери уступають місце дорослим та учасникам війни".

Місцеві говорять, більшість школярів — діти членів компартії. В Полтаві в піонери приймають вже третій рік. Всього в піонерській організації 44 дитини. В минулому році приєдналося 11.

"Вони знають, хто такий Ленін. Раз-два в місяць їх збираємо, розказуємо дещо з історії Радянського союзу. Обов'язково зустрічаємося перед святами, які залишилися з радянських часів, пояснюємо історію цих святкувань, - продовжила Тамара Смолійчук. - Вже немає такого як раніше, щоб піонери ходили по домах та допомагали пенсіонерам. Але беремо дітей із собою, коли їздимо вітати хворих ветеранів. Також піонери беруть участь у наших концертах".

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві сімох школярів прийняли в піонери ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути