Ексклюзиви
понеділок, 23 травня 2016 20:14

У Полтаві богатирі 25 метрів несли тритонну карту України з бетону
16

В Полтаві на Театральній площі 10 богатирів 25 метрів несли тритонну залізобетонну плиту у вигляді карти України. Це - рекорд країни. Його спортсмени присвятили цьогорічному Дню Незалежності.

"Вперше в історії богатирських ігор проводитиметься подібний конкурс. В кожному минулому рекорді є певний трюк, а тут ми розраховували лише на власну фізичну силу. Під час пробних тренувань ми проносили 25 метрів із 3-4 зупинками. А в Полтаві змогли пронести необхідну дистанцію одразу. Це диво, яке змогли ми зробити суто завдяки підтримки глядачів", - розповів Валерій Газаєв, президент Федерації силового екстриму України.

Читайте також: У Полтаві дітей навчили європейським іграм

У рекорді взяли участь богатирі із 8 областей України.

"Поєднати 10 атлетів із Луганської області, Запоріжжя, Харківщини, Дніпропетровщини, Полтавщини, Києва та Прикарпаття було дуже важко. Тренувались 3 місяці. У всіх різна матеріальна база для тренувань, фізична підготовка, довго підбирали довжину ручок для плити, вимірювали кроки кожного спортсмена. Взяли 4 атлетів для підстрахування", - розповів Денис Дубровський, представник Федерації силових видів спорту із Києва.

Представник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова зафіксувала факт рекорду та передала стронгменам сертифікат.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві богатирі 25 метрів несли тритонну карту України з бетону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути