Ексклюзиви
четвер, 22 січня 2015 22:52

У Львові з'єднали Україну жовто-блакитними стрічками
27

Фото: Ярослав Тимчишин

Львів'яни та переселенці з окупованих областей Донбасу та Криму зібрались 22 січня, у День Соборності України, біля пам'ятника Тарасові Шевченкові на патріотичний мітинг у рамках всеукраїнської акції "Одна єдина соборна Україна".

Після спільної молитви та вшанування пам'яті захисників Вітчизни розпочався флеш - моб "Стрічка єдності від Донбасу до Галичини".

Учасники акції на стрічках жовтого та блакитного кольорів писали свої побажання Україні та українцям до Дня Соборності, після чого зв'язали всі стрічки в одну - довжиною майже 150 метрів. Цю та інші стрічки з Києва, Харкова, Дніпропетровська, Херсону, Запоріжжя, Краматорська, Слов'янська, Маріуполя, Артемівська, Добропілля, Сєвєродонецька, Старобільська, Рубіжного, Лисичанська, Сватово та інших міст, що долучилися до акції буде згодом зв'язано в столиці, де і визначать загальну довжину такого символу єдності України.

"Цей доленосний день означає, що ми маємо всі єднатись. Це випробування долі на міцність нашої держави, на міцність нашого розуму. Скільки ми зможемо втримати такий натиск сусіда-агресора. І від нашої мудрості залежить наше майбутнє", - розповідає переселенка із Сімферополя Любов Калмакова.

"Я бажаю Україні, щоб припинилась війна, щоб була перемога, щоб батьки повернулись до своїх родин", - додала львів'янка Іванка.

Організатори акції ГО "Схід і Захід разом" зазначають : "Одна єдина соборна Україна" – під цим гаслом навесні минулого року на площі своїх міст виходили десятки тисяч мешканців Донбасу, які ціною власного життя та здоров'я відстоювали єдність країни. Тому 22 січня українці Сходу та Криму вийшли на площі різних міст України, щоб підтвердити: Донбас і Крим – це українська земля, невід'ємна складова єдиної країни."

Зараз ви читаєте новину «У Львові з'єднали Україну жовто-блакитними стрічками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути