Ексклюзиви
пʼятниця, 23 січня 2015 19:10

У Львові відкрили меморіальну таблицю на честь письменника Юрка Покальчука
6

Фото: Ольга Швед

23 січня у Львові на вул. Друкарській, 10, де раніше час від часу жив відомий український письменник, перекладач, музикант Юрко Покальчук відкрили меморіальну таблицю на його честь. Юркові Покальчуку завтра б виповнилося 74 роки. У 2008 році через важку хворобу він помер.

Створення скляної пам'ятної таблиці із портретом письменника та інформацією про нього ініціювали громадське об'єднання "Проект №1". Вулицю Друкарську обрали тому, що Юрко Покальчук тут знімав квартиру. Він часто сидів у кавярні на куті "Вірменка" разом із друзями. Взагалі він жив на три міста - у Києві, Львові та у Парижі.

"Покальчук так само багато зробив для львів'ян як для киян, він надихав та дарував свою творчість багатьом. Меморіальна таблиця нагадуватиме усім про цю видатну людину. Зібрати необхідні дозволи і зробити скляну таблицю вдалося за півроку, проблем не було. Через півроку фасад цього будинку будуть реставрувати – таблиця буде у галереї "Дзиґа" на той час, після ремонту встановимо нову, ще кращу", - каже співзасновник ГО "Проект №1" Ярослав Кирилич.

Під час відкриття звучали вірші та пісні Юрія Покальчука, перехожих пригощали шампанським та цукерками. О 18:00 у "Квартирі 35" відбувся літературний вечір в його честь. Письменники Віктор Неборак, Юрко Іздрик, Галина Шиян читали уривків прози та поезії Юрка Покальчука. Гостям показали короткометражні відео Юрія Покальчука, слайд-шоу його світлин.

Зараз ви читаєте новину «У Львові відкрили меморіальну таблицю на честь письменника Юрка Покальчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути