неділя, 19 жовтня 2014 23:20

У Львові відбулася молитовна хода за мир між народами
35

Фото: Ярослав Тимчишин

Святкова молитовна хода з нагоди 25-ї річниці виходу Української Греко-Католицької Церкви з підпілля пройшла центральними вулицями Львова 19 жовтня. Тисячі львів'ян молячись за дар миру та свободи для народів світу, пройшли від храму св. Архистратига Михаїла до Архикатедрального собору Святого Юра.

Владика Венедикт особливо закликав під час ходи молитися за мир в Україні:

"Сьогодні благаємо Всевишнього за мир у всьому світі, а особливо за мир у нашій любій державі. Мир – це дар Божий. Мир є ділом справедливості і плодом любові. Досягнення миру – це також боротьба за життя. Загрозами для миру, а отже причинами війни є несправедливість, заздрість, підозрілість, гордість, помста, які лютують між людьми і народами. Війна – злочин проти життя, бо приносить зі собою страждання і смерть, горе і несправедливість".

У молитовній ході несли мощі блаженних новомучеників УГКЦ: блаженного священомученика Миколая Чернецького, блаженного священомученика Йосафата Коциловського, блаженного священомученика Григорія Лакоти, блаженних преподобномучеників Лаврентії та Олімпії, покровителя мирян, блаженного мученика Володимира Прийми.

"Сьогодні цією молитовною ходою ми святкуємо і дякуємо Богу за 25 років легалізації нашої церкви, Ми не просто дякуємо за цей дар свободи, за 25 років, а й єднаємось в молитві за мир в усьому світі і в Україні. Адже це найбільше, чого зараз потребує Україна. Жовтень є місяцем молитов на вервиці, тому молитвою цієї ходи буде вервиця", – зазначив прес-секретар Львівської Архиєпархії УГКЦ о. Павло Дроздяк.​

Зараз ви читаєте новину «У Львові відбулася молитовна хода за мир між народами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути