Ексклюзиви
середа, 10 вересня 2014 20:41

У Львові видадуть першу книгу коміксів за повістю Івана Франка
7

Фото: Ольга Швед

У вересні в львівській кав'ярні- галереї "Штука" показали оригінали ілюстрацій до книги коміксів за повістю Івана Франка "Герой поневолі". Два томи книги видадуть у жовтні у видавництві "Леополь". Художник і співавтор концепції – Міхай Тимошенко, адаптація тексту і співавтор концепції – Кирило Горішний.

"Кілька років тому взяв у руки книгу Івана Франка радянського видавництва і зрозумів, що читати це у такому форматі не хочеться. У Франції дуже популярні комікси на основі творів класиків, Віктора Гюго, наприклад. В Україні чомусь вважають, що комікси - це книжечки з малюнками для дітей про супергероїв. Події поеми дуже перегукуються із сучасними. Яскраві діалоги легко було форматувати у комікси. Художник Міхай Тимошенко дуже гарно зобразив персонажів і тогочасний Львів. Ми кожного разу консультувалися із істориками, мовознавцями, аби все виглядало правдоподібно", - каже фотограф, видавець Кирило Горішний. Він співпрацює з міжнародною пресою та виставляє свої фотографії у галереях і музеях світу.

У повісті Івана Франка "Герой поневолі" йдеться дрібного чиновника Степана Калиновича, який півжиття працював канцеляристом при Львівській державній бухгалтерії. У 1848 році він несподівано потрапив у вир революції "Весна народів", яка проходила на Галичині та у Європі. Іван Франко у своєму творі приділяє увагу боротьбі за свободи громадян, національно-культурній свідомості людини. Підкреслює героїзм та солідарність в час революції - риси людського характеру, актуальні та цінні незалежно від епохи.

Створення проекту "Герой поневолі" - результат глибокого документального дослідження. Вперше в Україні українська література адаптується у вигляді графічного роману, де сценарій і малюнки співіснують для передачі сюжету. Двотомна книга коміксів "Герой поневолі", яку видадуть у жовтні коштуватиме 100 гривень.

Зараз ви читаєте новину «У Львові видадуть першу книгу коміксів за повістю Івана Франка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути