четвер, 05 травня 2016 13:40

У Львові мармуровий Монумент Слави заклеїли пінопластом
5

У Львові до 9 травня почався ремонт Монумент Слави, на вулиці Стрийській. Відпалі мармурові плити, заклеїли шматками мальованого пінопласту.

"Комунальна служба працює як завжди, до свята треба підготуватися, а от грошей бракує, аби зробити все по-людськи. Мармурові плити дорогі, швидко їх не дістанеш. Тому вирішили пусті місця заклеїти пінопластом. Він пофарбований в чорний колір. Приклеїли клеєм, а потім, щоб не відвалився, закріпили ще й скотчем. Якщо чесно, виглядає смішно", - каже Ігор Зінкевич із громадської організації "Варта 1".

Всього міська комунальна служба наклеїла 6 плит на монументі.

Нагадаємо 28 квітня, близько 18 години Монумент Слави невідомі чоловіки розфарбували у синьо-жовтий колір. Зокрема у патріотичні кольори перефарбували п'ятикутну зірку та зображених солдат. На місце приїхали патрульні поліцейські. Провели профілактичну бесіду з хлопцями.


"Монумент Слави давно треба було би демонтувати. Як от у Прибалтиці. Прибрали ідоли тоталітарного режиму, переобладнали ціле солдатське кладовище. Зате тепер мають спокій з тим постійним голосом з минулого, а у нас ніяк не можуть дати тому раду", - каже Тарас Чолій із Української Галицької партії. Депутат звертався до міської ради з проханням виконати закон про декомунізацію і демонтувати Монумент.

Читайте: У Львові хочуть демонтувати Монумент Слави

Зараз ви читаєте новину «У Львові мармуровий Монумент Слави заклеїли пінопластом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути