Ексклюзиви
пʼятниця, 20 січня 2017 19:38

Гори сміття досягли висоти людського зросту
14

Фото: Валерій Шмаков

Біля сміттєвих контейнерів у Львові після свят виросли гори побутових відходів. Перевізники сміття не справляються з роботою та тижнями його не вивозять.

Найбільше від сміттєвого колапсу потерпають Личаківський та Шевченківський райони Львова, а також мікрорайон Сихів. Купи непотребу, які уже декілька тижнів розкладаються на вулицях, іноді сягають 1,5 м. На звалищах шукають поживу птахи та бездомні собаки, а вітер розносить целофанові пакети по місту.

"Сміттєвози іноді приїжджають, але одразу забрати все вони не можуть. Ці гори вже мабуть екскаватором треба розгрібати. Не розумію, чому в інших містах України немає такої проблеми зі сміттям як у Львові", - каже мешканець Сихова Святослав.

"Нам ще пощастило що зараз зима. А коли почнеться відлига таке недбальство місцевої влади може спричинити епідемію в місті", - додає його дружина Оксана.

Вчора депутати Львівської міськради на позачерговій сесії визначили п'ять ділянок у місті, куди тимчасово звозитимуть сміття. Його брикетуватимуть для подальшого відправлення на полігони в інших регіонах України, а можливо, і за кордон. Сесія міськради закінчилась бійкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейський банк готовий дати €35 млн на ліквідацію Львівського сміття

Напередодні міський голова Андрій Садоий заявив, що через сміттєву блокаду у Львові з'явилися передумови для виникнення екологічної катастрофи.

"Потенційна екологічна криза може отримати міжнародний характер, а її наслідки відчути мешканці сусідніх держав", - заявляє мер Львова.

За його словами, усі перевізники, що займаються вивезенням сміття, повідомили, що мають або дуже серйозні проблеми з вивезенням сміття, або взагалі не мають куди його вивозити. Садовий звернувся до міжнародних екологічних організацій, міст партнерів за кордоном та посольств з проханням про допомогу.

Наприкінці травня 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом сталася масштабна пожежа, а 30 травня - обвал сміття. Під завалами загинули троє рятувальників, зник безвісти інженер-еколог. Після закриття Грибовицького полігону львівське сміття почали розвозити по інших областях. Відходи зі Львова приймали Житомир, Рівне, Луцьк, Дніпро, Коломия, Калуш, та Київ.
Зараз ви читаєте новину «Гори сміття досягли висоти людського зросту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути