Ексклюзиви
субота, 19 квітня 2014 17:37

У Луганську та Кривому Розі мітингували за єдину Україну
11

Луганськ
Фото: Антон Голобородько

Сьогодні, 19 квітня, у Луганську та Кривому Розі пройшли мітинги за єдину Україну.

У Кривому Розі біля будівлі міськвиконкому зібралося більше 10 тисяч жителів. Мітинг розпочався з виконання гімну України. Його учасники тримали державні прапори України, прапори міста Кривий Ріг, були також прапори кримських татар. Серед плакатів, які тримали мітингувальники, були "Кривий Ріг - це Україна", "Криворіжці - за мир і єдину Україну", пише "Інтерфакс-Україна".

Присутні співали українські пісні, слухали вірші. Перед учасниками мітингу виступали священнослужителі, а також представники Майдану з Дніпропетровська, громадські діячі з Кривого Рогу. Досить багато з тих, хто прийшов на мітинг, були в національних костюмах.

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, у Луганську на площі Шевченка зібралося близько півтисячи активістів з національними прапорами. Більше ста чоловік "самооборони" добровільно, як вони кажуть, весь час охороняли будівлю облдержадміністрації, адже містом ширилися чутки, що її повинні захопити радикали.

А ще на акції збирали паски для українських військових, які зараз несуть службу в полях біля Луганська. Завтра їм їх відвезуть.

Зараз ви читаєте новину «У Луганську та Кривому Розі мітингували за єдину Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути