пʼятниця, 22 квітня 2016 19:40

У Ладижині люди об'єдналися проти в'язнів

У Ладижині люди об'єдналися проти в'язнів

У Ладижині збирають підписи проти дільниці реабілітації в'язнів місцевої виправної колонії. Люди проти того, щоб злочинці вільно ходили і працювали в місті.

"Громада міста дуже незадоволена політикою "Нашої ряби". У них працюють засуджені. Більше року тому ми піднімали питання про конвой для них, відмежування від мешканців міста. Але на сьогодні цього немає. Вони живуть у будинку відпочинку над Бугом. Заводять тут знайомства, обживаються і коли звільняються не хочуть звідси їхати. Знаю двоє таких у підвалі живуть. Хлопець, який не поїхав у Одесу і думав одружитися – яскравий приклад тому. Тільки, видно не до кінця він виправився у колонії і почав убивати", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua волонтер Таїса Дагдій.

Читайте також: Таксист під дулом пістолета згвалтував пасажирку

Люди повідомляють, що звільнені із колонії продовжують вести себе агресивно по відношенні до інших.

"Вчора до мене звернулася дівчина, що їй біля базару перекрив один дорогу і каже: давай гроші, бо я тільки звільнився, не маю на хліб. Добре, що якийсь чоловік підбіг. Але ми ж не можемо до всіх 30 тисяч населення приставити охорону. Краще бандитів ізолювати. Тому ми піднімаємо питання розібратися із центром реабілітації в'язнів і почати патрулювання міста, бо стало дуже небезпечно", - каже Дагдій.

Підписи збирають під час громадських слухань, по організаціях міста і на вулицях. Ініціативу підтримують мешканці навколишніх сіл.

"Хочемо звернутися до всіх, завершуючи президентом. Ми надіялися, що вдасться домовитись із "Нашою рябою", але марно. Чоловіки вже з бітами починають ходити. Зараз ніхто не байдужий. Бо коли той вбивця ходив п'яний, то всі просто відверталися, але ніхто його не спиняв. Тепер зовсім по-іншому", - розказала волонтер.

Нагадаємо, в ніч з 15 на 16 квітня у Ладижині 25-річний чоловік, який нещодавно вийшов із колонії, вбив двох жінок. Наступного дня його затримали. Вбивці загрожує довічне ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «У Ладижині люди об'єдналися проти в'язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути