вівторок, 30 серпня 2016 09:32

У квартирі матері трьох дітей колектори потай змінили замки

У квартирі матері трьох дітей колектори потай змінили замки
segodnya.ua

В Одесі колектори вимагають у багатодітної сім'ї залишити квартиру і самовільно змінили замки.

Подружжя Балабан з трьома маленькими дітьми повернулись додому і виявили, що замки їх вхідних дверей змінили. Поруч вони побачили візитку адвоката.

По телефону порадив викликати правоохоронців, пише "Сегодня".

Правоохоронці не змогли нічого зробити. В Держреєстрі власником житла зазначена колекторська фірма, яка у нотаріуса переоформила квартиру одеситів на себе. У той день Івану Балабану, його дружині і трьом дітям довелося ночувати у сусідів. Наступного дня вони знову замінили замки.

2007-го сім'я Балабан взяла кредит $66 тис. на придбання однокімнатної квартири в одному з банків з іноземними інвестиціями.

Коли почалася криза 2008-го, молода сім'я попросила банк перевести кредит у гривневий еквівалент і знизити процентну ставку, але отримала відмову. У той час пара готувалася до появи на світ первістка - сьогодні хлопчикові 8 років.

До 2011-го родина гасила заборгованість, але потім з'явилася друга дитина, і виплачувати кредит стало неможливо. За пару років стали надходити дзвінки від колекторської фірми "Кей-колект" з проханням залишити помешкання.

"Вони діють абсолютно бандитськими способами: дзвонять сусідам, змінюють замки", - нарікає потерпілий Іван Балабан. Подружжя встигли виплатити $15 тис. Зараз заборгованість становить $100 тис.

Пара обстоює свої "квадрати" і веде переговори з колекторами. Небайдужі одесити об'єднуються в соцмережах і намагаються своїми силами допомогти багатодітній родині.

"Займаються свавіллям. Незаконно це - квартиру у дітей відбирати", - обурюється одеситка Аля Аулова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мін'юсті пояснили, за якої умови забиратимуть квартиру за борги

Юрист Денис Кашкентій пояснює, що проникнення в приватне володіння - це кримінальний злочин. Якщо подібне сталося, необхідно заявляти в поліцію і проводити розслідування. Тільки в одному випадку колектори мають право втручатися: коли договір банку і клієнта передбачає передачу боргу третій особі.

"Треба сказати, що колекторська компанія - не ліцензійний вид діяльності, а підприємницький. Коли колектори вимагають щось, то це їх прибуток. Або по-іншому - вимагання, адже у постраждалих немає ніяких договірних відносин з колекторами", - зазначає Денис Кашкентій.

На форумах одесити періодично зачіпають тему колекторських фірм, зазначаючи, що методи їх роботи не завжди прийнятні.

Зараз ви читаєте новину «У квартирі матері трьох дітей колектори потай змінили замки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути