вівторок, 13 січня 2015 15:24

У Кримських лікарнях небачені черги

У Кримських лікарнях небачений ажіотаж. Люди масово ринули в поліклініки за обіцяним безкоштовним обслуговуванням. Щоб потрапити до фахівця на прийом, записуватися варто за тиждень. Про це кореспонденту Gazeta.ua стало відомо із власних джерел.

Найпопулярнішими серед лікарів Центру первинної медико-санітарної допомоги Сімферополя №3 є невропатолог, кардіолог та ендокринолог. Наразі робочі дні цих фахівців розписаний до 16 січня. У довготривалих чергах стоять як пенсіонери, так і люди, котрі змушені відпрошуватися з роботи, щоб пройти обстеження.

"Я записалася ще минулого тижня, у понеділок. Тоді я прийшла о 7 годині ранку, а вже 10 чоловік стояли. Записалася на прийом вже ближче до 8:30", - розповіла жителька Сімферополя. Пенсіонерці Галині із Сімферополя пощастило менше. На цьому тижні їй так і не вдалося потрапити до ендокринолога.

"Вистояла у черзі кілька годин, а коли залишилися ще 3 людини, у реєстратури повідомили, що закінчилися талончики. Сказали прийти наступного тижня", - скаржиться жінка. Щоб зменшити кількість людей у медичному закладі, адміністрація поліклініки впровадила запис через Інтернат-портали муніципальних служб міста.

Проте більшість людей похилого віку не розуміють, що і як робити. Навіть після такої віртуальної реєстрації хворому потрібно звернутися у реєстратуру за талончиком на прийом. Ще одним нововведенням у Криму має стати обов'язкова наявність медичного страхового полюса, потрапити без якого до лікаря буде практично не можливо.

Зараз ви читаєте новину «У Кримських лікарнях небачені черги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути