вівторок, 23 вересня 2014 17:15

Шумові дорожні смуги лякають мотоциклістів - ноу-хау від вінницької міськради
3

Фото: Тетяна Сарахан

На вінницьких дорогах встановили шумові смуги, які зосереджують водія перед пішохідними переходами. Такого в Україні немає. Це ноу-хау придумали вінницькі чиновники заради безпеки пішоходів. Матеріал закупили у місцевого підприємця.

Жовті смуги встановили по вулиці Зодчих та 30-річчя Перемоги, де найчастіше калічаться та гинуть пішоходи.

"Майже три роки ми аналізували, де по місту стаються ДТП. Визначили 18 аварійних ділянок дороги. Вирішили зробити експеримент. Висота таких "шапок" чотири сантиметри, а "лежачих поліцейських" — шість. Протягом трьох місяців будемо спостерігати чи вони себе виправдають чи не нарікатимуть на них водії. На днях встановимо дорожні знаки, які вказуватимуть на "пагорб" і обмежену швидкість до 40 км/годину, — каже керівник міського ДАІ Анатолій Присяжнюк. - Помітили, що водії об'їжджають гумову смугу і виїжджають на зустрічну смугу руху. Доведеться такі обмеження прокладати по всій ширині дороги".

Смуги встановлені у формі капелюшків в напрямку руху водія. Прикріплені до асфальту за допомогою дюбелів та бітуму. При наїзді на смугу авто голосно вібрує.

"Перший раз їхав зранку, то на знав про цю смугу. Знаків немає. Машиною аж підкинуло. Спеціально зупинився. Вийшов подивитися. Такого в житті не бачив" — говорить водій Сергій Кривенко.

Найбільше обурюються водії скутерів та мотоциклів. Кажуть, для них це найнебезпечніша перепона.

"Якраз на мотоциклістів найбільше скаржаться жителі вулиць Пирогова, Келецька, Зодчих, Хмельницьке шосе. Ввечері і вночі, коли світлофори переходять у режим жовтого миготіння, мотоциклісти влаштовують гонки. У Вінниці їх бути не повинно. Хай за містом виливають свій заряд енергії" — додав Присяжнюк.

Зараз ви читаєте новину «Шумові дорожні смуги лякають мотоциклістів - ноу-хау від вінницької міськради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути