вівторок, 23 вересня 2014 23:31

Суд звільнив з-під варти Юрія Павленка (Хорта) - конкурента Порошенка по виборчому округу
4

Фото: Анна Бова

23 вересня у Вінницькому міському суді розглядали справу про міру запобіжного заходу для вінницького активіста Юрія Павленка(Хорта). Юрко служить добровольцем в батальйоні спеціального призначенні "Айдар". Має намір балотуватися по виборчому округу №12 до Верховної Ради. Приїхав на кілька днів, аби відвезти необхідні документи до ЦВК, але його заарештували.

"Юрка взяли під варту на Вінницькому залізничному вокзалі о 5.36. Сказали, що мають нові свідчення по у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. При цьому про півдозру у злочині йому оголосили аж о 12.27. Тоді ми й дізналися, що Юрко був у міжнародному розшуку. Виходить, його розшукувати почали раніше, ніж поновили справу", - каже захисник Валерій Палій.

О 15 годині дня біля Вінницького міського суду на Грушевського збирається кілька десятків людей - родичі, громадські активісти, журналісти. Перемовляються між собою про арешт Хорта. Запевняють, якщо Юрка не випустять з-під варти - спалять суд. Павленка приводять до зали суду в наручниках, перш ніж зайти до зали вітається тричі із побратимами "Слава Україні".

"Як тільки про арешт дізналися - - одразу до міліції пішли. Спочатку суд мав бути на 9-ту, потім на 12-ту, а тоді взагалі зібралися перенести, бо в судді часу бачте немає. Як ми натисли - то і суддя знайшовся, і час", - розповідають.

О 16.00 суддя Ігор Вишарь розпочинає засідання. Прокурор Ковальський зачитує клопотання, де просить пом'якшити Павленку міру запобіжного заходу і звільнити з-під варти під особисте зобов'язання. Слідча вінницького відділку міліції серед засідання надає судді матеріали справи Павленка. Тоді Вишарь дає право Юрію висловитися.

"Я вважаю, що це не та Україна, за яку боровся і борюся. Прикро, що на фронті гинуть люди за це збіговисько політиків, яке грабувало і грабує державу. І цей виступ у суді, сфальсифікований проти мене, проти люстрації, проти боротьби із корупцією , - каже Юрій.

За пів-години суддя видаляється до нарадчої кімнати. О 17.30 зачитує ухвалу – відпустити Юрія Хорта з-під варти під особисте зобов'язання – на вимогу судді, прокурора та слідчого має з'являтися та повідомляти про місце свого перебування.

Нагадаємо, проти Юрія Павленка у 2012 році було порушено кримінальне провадження за статтею розпалювання міжнаціональної ворожнечі. У 2014 році апеляційний суд Вінниці вирок скасував та відправив справу на дорозслідування. Коли Павленко заявив про намір балотуватися до Верховної Ради – справу поновили за новими обстановинами.

Зараз ви читаєте новину «Суд звільнив з-під варти Юрія Павленка (Хорта) - конкурента Порошенка по виборчому округу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути