вівторок, 19 квітня 2016 18:39

Стала відома кількість зниклих безвісти на Донбасі

Стала відома кількість зниклих безвісти на Донбасі

Зниклими безвісти на сході України залишаються 648 осіб, повідомила перший віце-спікер Верховной Ради Ірина Геращенко на зустрічі з Малгожатою Госевською, заступником керівника комітету у закордонних справах Сейму Польщі. Представник польського парламенту разом з волонтерами збирають факти про заручників та їх катування для міжнародного трибуналу.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Наше завдання - шукати цих людей. Червоний Хрест повинен бути допущений до проведення пошукових робіт на захопленій території", - сказала Геращенко.

Ірина Геращенко пообіцяла поінформувати президента України Петра Порошенка про те, що "у України є друзі, які ... привертають увагу до ситуації на сході". При цьому вона назвала дослідження волонтерів під керівництвом Малгожати Госевської "Військові злочини Росії на сході України" визначною подією - свідченням "підтримки не тільки України, а й справедливості тих цінностей, на яких базується Європейський Союз".

На її переконання, зараз "не може йти мова про припинення санкцій до Росії, тому що Російська Федерація не виконала жодних умов Мінських домовленостей".

У свою чергу, Малгожата Госевська зазначила, що вона збирає дані про заручників і тортури щодо них, "весь цей фактаж має піти до судів в Гаазі".

Доповідь польських волонтерів була представлена депутатами Європарламенту в Брюсселі 5 квітня, вона базується на свідченнях понад 60 постраждалих.

Зараз ви читаєте новину «Стала відома кількість зниклих безвісти на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути