Ексклюзиви
пʼятниця, 08 липня 2016 02:48

Скандальний екс-прокурор Стоянов хоче повернути посаду

Скандальний екс-прокурор Стоянов хоче повернути посаду
www.rbc.ua

Одеський окружний адміністративний суд у четвер розпочав розгляд позову колишнього прокурора Одеської області Миколи Стоянова до Генеральної прокуратури України.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Звільнений з органів прокуратури у відповідності з вимогами Закону України "Про очищення влади", Стоянов просить суд визнати неправоту в. о. Генерального прокурора України Юрія Севрука, який видав відповідний наказ.

Під час попереднього розгляду заяви, яке передувало розгляду адміністративної справи по суті, адвокат Стоянова просив суд визнати наказ про звільнення облпрокурора недійсним і відновити його на посаді. Підставою для цього, на думку захисника, є ухвала Вищого адміністративного суду України від 18 травня 2016 року.

Стоянов також висунув клопотання включити діючого прокурора Одеської області Олега Жученко як третю сторону по адміністративній справі без самостійних вимог на стороні відповідача. Суд це клопотання задовольнив, запевнивши, що направить Жученко запрошення на наступне судове засідання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник прокурора області очолював нелегальний бізнес

Нагадаємо, Стоянов був звільнений з прокуратури в рамках люстрації 15 квітня. Звільненню Стоянова передував багатоденний "прокурорський майдан", на якому одесити вимагали люструвати прокурора відповідно до вимог закону "Про очищення влади".

Зараз ви читаєте новину «Скандальний екс-прокурор Стоянов хоче повернути посаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути