четвер, 18 серпня 2016 12:16

Серед харківських вчителів знайшли шанувальників Сталіна, "русского мира" і Путіна
16

Туга за Сталіним, захоплення Путіним, "сводки новороссии" – ось що можна знайти у соціальних мережах від харківських вчителів.

Такий висновок зробило місцеве видання "057" після спостереження над сторінками педагогів у соцмережах.

"Журналісти вивчили особисті сторінки харківських вчителів у соцмережах та виявили серед них багато прихильників так званого "русского мира", - підсумовує видання.

Журналісти переглянули в інтернеті сторінки майже ста шкіл та близько 300 вчителів. Більшість із них зареєстровані на російському сайті "Однокласники", значна частина – під вигаданими іменами.

Видання зібрало найцікавіші та найхарактерніші висловлювання чи то уподобання, підтвердивши їх скопійованими фотографіями та супроводивши коментарями":

"Вчителю молодших класів школи №130 подобаються пости про "укронацистів", група "ЛНР" та "Ангели Новоросії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчителів чекають масові звільнення

"Учитель праці все тієї ж 130-ї школи вважає класними висловлювання Путіна про міць Росії, пости, де президента України Петра Порошенка називають "ублюдком", та відео з донецькими терористами".

"Директор школи №124 любить читати групи "Путін.ру", "Росія – наша держава", і "Новоросія – зведення з фронтів". Вона не проти повернути Радянський Союз, і вважає класним об'єднання Росії, Білорусі і Казахстану, позаяк проти них "весь світ".

"Дулю в око, а не Донбас", - вважає замдиректора школи №148". Вчителька любить пости, де терористи обіцяють "не стати на коліна перед київською хунтою" і групи з "антимайданом".

Вчителька, "що працює в школі №88 любить карикатури про "бандерівців", страшні розповіді паблік "антимайдан" про вбивства Беркута та групи з вихваляння сепаратистів".

"Крим – російський, а українська влада – нелегітимна для вчителя харківської школи №88".

"Учитель школи №5 не проти подивитися відео з Анатолієм Шарієм, хід сепаратистів по Харкову і "полайкати" групу "Новаросія".

"Директриса школи №151 любить пости, де проукраїнських громадян називають "ідіотами, що скачуть", і паблік "Росія".

Видання "057" пише, що у Харківській міськраді про проблему знають, більше того – запевняють, що зустрічаються з нею вже не вперше.

Директор Департаменту освіти Ольга Деменко розповідає, що через публікацію в соцмережах звільнити людину практично неможливо.

"Учитель повинен дитині прищеплювати цінності, любов до країни і патріотизм. На жаль, захист персональних даних не дає нам можливості звільнити людину за висловлювання в соцмережах. Якщо вчитель на уроці починає висловлювати такі настрої – ми з ним жорстко і назавжди прощаємося", - заявила Деменко.

За її словами, у Харкові кілька вчителів були звільнені за сепаратистські висловлювання, і це питання буде знову порушене на педагогічній конференції в Харкові вже наприкінці серпня.

Колектив видання "057" висловлює стурбованість, вважаючи, що такий стан речей "може призвести до втрати країни".

Зараз ви читаєте новину «Серед харківських вчителів знайшли шанувальників Сталіна, "русского мира" і Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути