Ексклюзиви
вівторок, 14 червня 2016 17:03

Селяни не дають облаштувати сміттєзвалище
5

Новий полігон для сміття планують відкрити у селі Добряни Миколаївського району Львівської області. В обладміністрації погодили звернення Львівської міської ради щодо виділення землі під нове сміттєзвалище. Йдеться про кар'єр підприємства Миколаївцемент. Його площа - 178 га. Під сміттєзвалище Львівська міська рада планує виділити 75 га.

Мешканці Добрян не задоволені тим, що в їхньому селі може бути сміттєзвалище. 14 червня об 11 год. вони вийшли на вулиці села. Зійшлося майже 300 людей.

"Люди дізналися з інтернету про те, що хочуть у нас в селі відкрити полігон для сміття і сміттєпереробний комплекс. Усі шоковані. Не хочуть аби в них під боком виростала гора зі сміття. Розуміємо, чому вибрали саме Добряни: це не далеко від Львова і площа для полігону велика. Та про людей не думали. Не можна нехтувати думкою громади. До того ж не лише мешканці Добрян, а й сусідніх сіл проти сміттєзвалища тут, " - повідомив Андрій Кохан, староста сіл Добряни та Тернопілля.

Зоряна Владика - мама двох дітей. Її сім'я мешкає у Добрянах. Жінка боїться, що з появою сміттєзвалища почнуться проблеми зі здоров'ям у дітей.

"Я розумію львів'ян. Сміття треба кудись вивозити. Але не вірю, що не можна знайти ділянки для сміттєзвалища подалі від населеного пункту, щоб люди не страждали. У нас в селі й так проблеми через кар'єри. Одного року в людей будинки потріскали, а в спеку - у всіх криницях зникає вода. А тут ще й сміття не вистачало. Я вже починаю думати, куди дітей вивозити. Можна було б до бабці, але її хата - відразу біля того місця, де планують відкрити сміттєзвалище", - бідкається Зоряна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко дав команду стягнути Нацгвардію до мерії Львова - Садовий

У Львівській обласній раді запропонували міській раді на вибір сім ділянок під сміттєзвалище.

Нагадаємо, що фури зі львівським сміттям не пускають на Золочівське сміттєзвалище. З 8 червня щодня там чергують активісти з району.

Зараз ви читаєте новину «Селяни не дають облаштувати сміттєзвалище». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути