субота, 17 вересня 2016 20:25

Рефат Чубаров на книжки відклав 1000 гривень
8

Фото: Ярослав Тимчишин

16 вересня на Форум видавців у Львові прибув голова Меджилісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. У гаманці на книжки відклав 1000 грн.

"На відміну від нормальних людей, дуже мало встигаю читати. Якщо щось побачу з історії Криму, або ж, принаймі, з історії Південної України, то обов'язково куплю. Зараз йде осмислення нами своєї історії, яку ми нібито знаємо, але бачимо очима російської історіографії. З кожним роком на Форумі все менше літератури на кримську тематику. Народ звикає до того, що трапилося. З кримських письменників приїхав Олекса Гайваровський, кримськотатарські дитячі автори. На стелажах особливо уважно роздивився книжки видавництв, що опікуються дитячою літературою. Зміст - цікавий, повчальний, якісне оформлення. У 90-х роках таке можна було побачити лише у Прибалтійських країнах", - розповідає Чубаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Причиною неявки може бути тільки смерть" - Чубаров про тиск на кримських татар перед виборами

Голова Меджилісу відмітив, що цього року на Форумі значно менше відвідувачів, ніж у попередні роки.
"Серед провідних письменників та видавців чув, що комерційний аспект - гірший. У наступні роки треба шукати інші варіанти, як проводити цей захід. Книжка не може коштувати більше, ніж 150-170 гривень. Хіба би це був якийсь раритет. У колі своїх знайомих відмітили, що відбувся прорив в українській мові. Росіяни, які раніше приїжджали на Форум, скоріш за все виїхали на Захід. Якщо від них щось і почуємо, то тільки звідти", - зазначає Чубаров.

Нагадаємо, що 15 вересня відкрили 23 Форум видавців у Львові. Захід триватиме до 18 вересня. У програмі - 1259 подій та 996 учасників, що прибудуть з 28 країн. Фокусна тема цьогорічного Форуму - межі кордонів.

Зараз ви читаєте новину «Рефат Чубаров на книжки відклав 1000 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути