Ексклюзиви
середа, 24 серпня 2016 17:49

"Раніше боялися вишиванку одягти" – у Черкасах пройшов парад вишиванок "Марш патріотів"
8

Фото: Gazeta.ua

Сьогодні близько 200 осіб зібралися на марш вишиванок в Черкасах. Його учасники пройшли від палацу культури "Дружби народів" до монументу "Борцям за волю України".

Об 11.45 люди підходять до пам'ятника Богдану Хмельницькому". Стоять також представники партій ВО "Батьківщина" та ВО "Свобода". Тримають в руках партійні прапори. Активіст продає жовто-блакитні стрічки за 10 гривень.

"Раніше боялися вишиванку одягти. Тепер народ оговтується. В нас ще будуть вчитися, як здобувати незалежність. Нам треба більше оптимізму і віри в свій народ. Сюди ще їздитимуть працювати. Вкладатимуть інвестиції. Пам'ятаю 1991 рік. Тоді ще працювала в туризмі. В Польщу повезла групи. Як оголосили незалежність, поляки всі раділи. Що ми, що вони, як малі діти плакали. Тепер не розумію, що відбулося в їхньому Сеймі (11 липня в Польщі оголосили національним днем пам'яті жертв "геноциду, вчиненого українськими націоналістами проти громадян Другої Речі Посполитої. – Gazeta.ua). Ножа в спину нам такого всадити. Але то політика. Люди розберуться", – розповідає учасниця акції Тетяна Мединська.

О 12.15 люди рушають колоною алеєю бульвару Тараса Шевченка. Вигукують: "Україна! – Понад усе!", "Україні – 25!", "Нація сильна – Україна вільна!". Попереду розгортають плакат "25 років незалежності Свободи". Автівки, що проїжджають повз, сигналять на знак підтримки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черкащани почали святкувати День Незалежності вночі

"Без війни українці не піднімали так свій національний дух. Дивилися в сторону Росії. Я сама писала, що моя столиця – це Москва. Тепер все інакше. З росіянами себе більше не ідентифікуємо. Нещодавно зі свекрами був конфлікт. Коли виступав президент, вони на нього почали казати – "Фуфло". Для дітей 5 років – це не корисною. Яким би він був, маємо його шанувати. Ми ж все-таки його вибрали. Розхитування антипрезидентських настроїв – це розхитування човна, в якому пливемо", – міркує Ірина Ростовська. Сюди прийшла зі своїм сином.

Під кінець заходу люди створили тілами напис "25 UA" та заспівали гімн.

Зараз ви читаєте новину «"Раніше боялися вишиванку одягти" – у Черкасах пройшов парад вишиванок "Марш патріотів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути