вівторок, 28 квітня 2015 14:40

"Прийшла показати, що сепаратизм у Полтаві не пройде", - активісти мітингували під час засідання у справі Кернеса
12

Фото: Сергій ДЗЕХ

 Близько 70 активістів зібралися сьогодні біля Київського райсуду Полтави де відбулося судове засідання по справі мера Харкова Геннадія Кернеса, якого звинувачують у викраденні і побитті харківських майданівців. Сам Кернес до суду так і не з'явився. Натомість приїхав його захист - 6 адвокатів та 2 охоронців, які теж звинувачуються у побитті людей. Були постраждалі - Сергій Ряполов та Олександр Кутянін.

Засідання тривало пів години. Через неявку Кернеса, суддя Андрій Антонов оголосив про перенесення слухання на 18 травня.

"Геннадія Кернеса не має, бо нам належним чином не повідомили про слухання. Побачили інформацію про засідання лише на сайті суду. Крім того Геннадій Адольфович зараз перебуває на лікуванні в Італії. З лікувального закладу є відповідні документи, які це підтверджують. Це вагома причина - перенести слухання", - заявила одна з захисників мера Харкова Лідія Ізовітова.

Не проти переносу були і постраждалі.

"Одне боїмося, що справу і далі будуть затягувати, як це було при гепрокурорі Яремі. Тоді мабуть працювали якісь договорняки. Та ми впевнені у своїй перемозі, бо маємо суттєву доказову базу. Кернес керував процесом зачистки міста від майданівців. Коли мене тримали у міліції, чув, як він по телефону давав вказівку не чіпати людей з георгіївськими стрічками. То були тітушки", - розповів Сергій Ряполов.

По закінченню засідання активісти біля суду співали гімн України, створили коридор ганьби для захисту Кернеса.

"Прийшла показати, що сепаратизм у Полтаві не пройде. Кернес має відповісти за свої справи. Якби сьогодні приїхав - ми б йому зробили "теплий" прийом", - додала активістка Валентина Омельченко.

Після від'їзду адвокатів мера Харкова - люди розійшлися.

Зараз ви читаєте новину «"Прийшла показати, що сепаратизм у Полтаві не пройде", - активісти мітингували під час засідання у справі Кернеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути