вівторок, 21 лютого 2017 17:14

Потасовки та конструктив: як "азовець" Кухарчук створює собі рейтинги
4

У Черкасах продовжують вирувати пристрасті. Зароблянням політичних балів і популізмом називають у Черкасах події на останньому засіданні сесії міськради під час ухвалення ПСЕР і бюджету міста.

Нагадаємо, на останній сесії міськради було ухвалено бюджет міста та Программу соціально–економічного розвитку. Не зважаючи на безлад, який влаштував член виконкому Дмитро Кухарчук, депутати все ж проголосували за головні документи року. За ПСЕР проголосувало 30 депутатів. У результаті Дмитра Кухарчука виключили з членів виконкому. Бінусов Михайло, депутат міськради вніс пропозицію про виключення, його підтримали колеги.

Зірив голосування – це політичні технології, вважає депутат Черкаської міськради, заступник голови фракції партії "Вільні демократи" Олександр Згіблов.

"Головний його меседж про те, що громадськість не мала можливості вносити зміни до Програми соціально-економічного розвитку – маніпуляції. Понад десять годин тривали обговорення проекту документу ПСЕР, активно проходила робота в комісіях, були погоджувальні наради з мером, в яких брали участь представники комітетів самоорганізації населення, лікарі, працівники дитячих садків. Ні Кухарчука, ні його прибічників тоді не було.І прийти в день розгляду питань на сесію з натовпом хлопців спортивної зовнішності, почати називати депутатів злодіями і покидьками – це нуль конструктиву", - говорить Згіблов.

"ПСЕР ухвалювали на виконавчому комітеті й тоді у Кухарчука, як діючого члена виконкому, не було запитань.І на засідання бюджетної комісії він не приходив. А ось в день розгляду він прозрів і очолив колотнечу під прикриттям "все не так в ПСЕР".При цьому я попросив у його прибічників: дайте мені пропозиції по змінах до документу ПСЕР і я їх винесу на розгляд. Але ніхто не зміг мені їх озвучити. Причини всього цього прості: вибори" - коментує хід голосування Юрій Тренкін, голова фракційної бюджетної комісії Черкаської міськради, фракція "Батьківщина".

За словами депутата міськради Сергія Тищенка, кожен має право на свою позицію, але вона не має бути переведена у площину анархії.

"Потрібно працювати в демократичному форматі та правовому полі. Щоб сесія не перетворювалася на балаган і розборки. У країні і так ситуація важка і нічого її розхитувати. До того ж розпускання рук – останній спосіб діалогу для політиків. І коли підняли руку на жінку, то все могло закінчитися значно гірше", - говорить Тищенко.

Як пояснює депутат, за процедурою, ПСЕР спочатку розглядає виконком. "І потрібно було там її обговорювати. І вони були діючими членами виконкому. Якщо 30 депутатів при необхідних 23 голосах підтримують програму ПСЕР, то це і показує всю картинку" - вважає він.

Зараз ви читаєте новину «Потасовки та конструктив: як "азовець" Кухарчук створює собі рейтинги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути