Ексклюзиви
четвер, 05 травня 2016 18:00

Поліцейські випили по "сто грам" з ветеранами
5

Фото: Мирослава Слободянюк

Сьогодні, 5 квітня у Вінницькому центральному парку вшанували пам'ять правоохоронців, які загинули у роки Другої світової війни. До мітингу долучились ветерани і діти війни, голова облдержадміністрації Валерій Коровій та керівник Вінницької поліції Юрій Педос. Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомила начальник відділу комунікацій ГУ Нацполіції у Вінницькій області Анна Олійник.

"Поліція кожного року вшановує ветеранів, які раніше працювали в її рядах. В області таких 109 осіб. Ми забезпечуємо їм транспорт, святковий концерт та фронтову кашу. На жаль, всі не змогли приїхати. Більшість з них хворіють або прикуті до ліжка, тому ми запросили дітей війни та ветеранів, аби вони могли розділити разом радість перемоги", - розповідає Олійник.

Ветерани пили "бойові 100 грам" за одним столом із керівником Вінницької поліції. Більшість з них плакали.

"Я пройшов всю війну від початку до кінця. Перемогу із сльозами на очах зустрічав під Прагою. Згадую, як у людей трусилися руки від вистрілів салюту. Сьогодні в мене знову сльози. Мені важко дивитись, що земля яку ми так довго відвойовували знову в крові. Дуже приємно, що нас не забувають. Але кращим набагато кращим було б, якби наші внуки не знали війни та були здоровими", - каже ветеран Євгеній Першаков.

Читайте також: Битву крашанок у Вінниці виграв 5-річний хлопчик

Нагадаємо, Петро Порошенко підписав закон щодо соціального захисту резервістів. Згідно із законом інваліди І та II групи, інвалідність яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, пов'язаних з участю в АТО, визнаються ветеранами військової служби.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейські випили по "сто грам" з ветеранами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути