Ексклюзиви
субота, 29 березня 2014 21:25

Поховали колишнього заступника губернатора Харківщини Арсена Авакова
13

Фото: Микола Марченко

У Харкові поховали євромайданівця, керівника Миргородської народної ради, що на Полтавщині, Василя Третецького.

Він полковник запасу Збройних сил України. У 1996 і 2000 роках обирався міським головою Миргорода, очолював Асоціацію міст Полтавщини. У 2005-2007 був заступником голови Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова. Створив благодійний фонд соціальної реабілітації учасників Майдану.

16 березня біля першої години дня у Миргороді в центрі міста троє невідомих у масках спробували викрасти Василя Третецького біля його автомобіля. Коли той почав чинити опір, відстрілюючись із пістолета з гумовими куляли, із автомобіля вискочив ще один зловмисник і вистрілив у майданівця із помпової рушниці. Через сильну травму та втрату чотирьох літрів крові Третецький останні дев'ять днів перебув у реанімації у вкрай важкому стані.

Відспівування померлого проводять у Свято-Дмитрівському храмі. Перед входом у храм на дошці оголошень фотографії із Василем Третецьким, відзняті переважно у Києві на майдані. Також тут же розміщений інформаційний матеріал про нього. Попрощатися із покійним прийшли колеги, друзі, із якими його поєднала доля у Харкові, а також приїхали делегації із Миргорода, Шишак, Полтави.

О 13.30 труну із тілом покійного грузять в автомобіль і траурна процесія їде на кладовище. До мікрофона підходить Віктор Козоріз, соратник та друг покійного.

"В Миргороді Василь Пилипович ще при житті збудував собі пам'ятник, який мешканці так і назвали - "міст Третецького", його також запам'ятали як офіцера честі і тепер він приєднався до героїв Небесної Сотні. Цей відважний чоловік першим поїхав на київський майдан, коли там ще тільки-но почали з'являтися військові. Його справді зворушили ті події, що відбувалися в країні. Мав друзів, які його любили та шанували, але також й мав ворогів. Кожного тижня в Миргороді збиралося народне віче на підтримку Євромайдану, а також він організовував збір коштів на харчі та одяг, які передавалися на Київ", – пояснює.

Його стараннями у Миргороді були зміщені із посад начальник міліції, прокурор, начальник податкової інспекції, керівництво райадміністрації та ще кілька посадовців-корупціонерів. Учасники прощального мітингу голосують за клопотання про присвоєння Василю Третецькому звання Героя України.

 

Зараз ви читаєте новину «Поховали колишнього заступника губернатора Харківщини Арсена Авакова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути