Ексклюзиви
четвер, 15 вересня 2016 16:23

Під Львівською мерією бійці АТО встановили намети
10

Фото: Валерій Шмаков

Під Львівською міськрадою зібрались три пікети - перевізників, воїнів АТО та жителів сіл, прилеглих до Грибовицького сміттєзвалища.

Бійці АТО перед Ратушею встановили декілька наметів. Готові стояти, доки не виконають їхніх вимог. Зокрема, демобілізовані вояки чекають на обіцяні їм земельні ділянки під індивідуальну забудову.

"Львів - єдине місто, що не виконує закон України щодо виділення землі учасникам АТО. Андрій Садовий нам казав – Львів не резиновий, землі на всіх немає, натомість учасникам АТО роздаватимуть квартири. Що ж, минуло вже півтора року. Будинок на 53 квартири, який зводять на вул. Підголоско – це піар-хід Андрія Івановича. Він обіцяв, що у квітні-травні сім'ї загиблих і поранені бійці отримають ключі. А на місці будинку стоїть лише каркас", - говорить демобілізований боєць 24-ї бригади Олег.

Жителі сіл Малехів, Грибовичі та міста Дубляни вимагають закрити Грибовицьке сміттєзвалище та оголосити тендер на його рекультивацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львів потонув у смітті

"Це єдине вирішення проблеми. Відтоді як звалище не приймає сміття, нам легше дихати. Проте, у Садового хочуть продовжити функціонування полігона на 7 років. Під видом укріплення вони збираються обкласти звалище сміттєвими брикетами, що суперечить будівельним нормам", - каже житель села Малехів Зеновій Саляк.

Перевізники ж вимагають від мерії вирішення проблеми з перевезенням пільговиків. За їхніми словами, кошти за компенсацію до перевізників не доходять. Якщо депутати не врегулюють питання, обіцяють вийти на страйк, що спричинить транспортний колапс у Львові.

Зараз ви читаєте новину «Під Львівською мерією бійці АТО встановили намети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути