понеділок, 18 липня 2016 16:07

Перший ШіДі РіДі Fest в Умані
7

ШіДі РіДі Fest проходив в Умані протягом двох днів – 9 та 10 липня.
Гості та учасники фестивалю з різних куточків України зіткали 5-ти метровий Пояс Єднання України, який став символом фестивалю та буде збільшуватись щороку.
- Цей пояс символізує єдність усієї України. До його виготовлення долучилися не лише гості фестивалю, а й артисти. Вони родом з різних міст та куточків України: Львова, Луганська, Вінниці, Івано-Франківська, Києва, Донецька, Закарпаття, Криму, - розповідає співорганізатор фестивалю Софія Чорномаз. – Наступного року ми будемо проводжувати ткати наш пояс. І так буде тривати з року в рік. Це наш символ перемоги та єдності українців. Він об'єднав в одній великій справі всіх гостей свята. Адже, якщо кожен старано буде ткати свій клаптик поясу, то в результаті, його ніхто і ніколи не розірве і не розділить.
Автором цієї ідеї стала арт-терапевт, тренер, майстер народної творчості — Владислава Швець, а проводив майстер-класи її учень Сергій Черній.
Долучився до ткацтва і мер міста Олександр Цебрій.
Такий фестиваль могли запровадити лише справжні патріоти України, вони нагадати що українська культура має глибоке коріння і ми, українці, повинні постійно звертатися до надбання наших предків та трансформувати його у сучасність і цим самим будувати нову Державу, - додає начальник Управління культури Черкаської ОДА Островський Олег
- Ми знову співаємо для міста Умань. Ми щасливі та вдячні організаторам за запрошення. Для нас це велика честь брати участь у такому мистецькому дійстві. Особливо приємно, що фестиваль орієнтований на сімейний відпочинок! Сьогодні Ми стали свідками відродження українських традицій та зародження нових. Також нас тішить те, що в такий складний час знаходяться люди, які проводять фестивалі спрямовані на розвиток і підтримку української культури та мистецтва, - діляться враженнями гурт "Брати Гадюкіни"
А під час виступу один із лідерів гурту Ігор Мельничук сказав: "Умань зустріла нас дуже тепло! І можливо в майбутньому ми напишемо пісню і про "Файне місто Умань"
Волонтерський штаб "Разом" під час фестивалю організував плетіння маскувальної сітки та виготовлення оберегів для бійців АТО. Уманчани також долучилися до цієї роботи і сплели маскувальну сітку розміром 9х12 метрів, і цим самим встановили рекорд для Умані!
Однією із головних родзинок свята стали казки від Сашка Лірника. Він разом з містянами розказав більше 20 казок на різну тематику. Проте найбільше гостям фестивалю припали до душі казки про козаків.
Також, на фестиваль завітало творче об'єднання села Шершенці Одеської області (художній керівник Дмитро Скорик) у складі фольклорного гурту "КАСАМАРА" (керівник Надія Скорик) та духового оркестру "БЕТУТА" (керівник Петро Байрак).
В "Літературній сцені", взяли участь 13 молодих та вже визнаних поетів із усієї України.
- Подібні літературні читання проводяться в Умані чи не вперше. Це вражає. Я радий, що саме в рідному місті зміг почути улюблені вірші Дмитра Лазуткіна та Софії Кримовської. Побільше б таких зустрічей із сучасними українськими поетами - ділиться з нами Віктор Тетера.
В неділю гостей розважали гурти "Тріо Гонта", "ДримбаДаДзига", "Вій", "Vася Club & Олег Універсал" та легендарні "Брати Гадюкіни".

Зараз ви читаєте новину «Перший ШіДі РіДі Fest в Умані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути