пʼятниця, 01 травня 2015 17:31

Останні із комуністів Львова прийшли до Монументу Слави
12

Фото: Ярослав Тимчишин

Вшанувати День міжнародної солідарності трудящих до Монументу слави, що у Львові прийшло близько десятка комуністів. Люди літнього віку поклали квіти по підніжжя монументу, поспілкувались та невдовзі розійшлися. Захід пройшов без жодних провокацій.

Олександр Калинюк, керівник Антифашистського комітету Львівщини та головний комуніст Львова традиційно одягнув червону балонову куртку із компартійною символікою. Святковий піджак заквітчав радянськими орденами та георгіївською стрічкою.

На питання чи не такий образ провокативним заявив : "Яка провокація?! У мене вся сім'я воювала, дідусь загинув. Я не вважаю цю символіку провокацією, і мені байдуже, якщо хтось думає інакше. Якщо хтось не сприймає символіку – це їх проблеми. Я у своєму місті, не маю чого боятись вдягати символ перемоги над фашизмом".

Також товариш Калинюк спростував гучну заяву радника голови СБУ Маркіяна Лубківського, про те, що комуністи бігають по спортклубах у пошуках тітушок для організації провокацій 1 травня.

"Те, що сказав Лубківський вчора,- це дурня чистої води. Я такого не знаю. Це для того, щоб робити напруження у суспільстві, щось наговорювати на Компартію",- зазначив Калинюк.

Учасники заходу розповіли, що для них святкування Дня міжнародної солідарності трудящих є традиційною можливістю зустрітися, поспілкуватися та згадати минуле.

Зараз ви читаєте новину «Останні із комуністів Львова прийшли до Монументу Слави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути