неділя, 23 листопада 2014 15:12

"Населення на теренах, де був Голодомор, досі залякане, зазомбоване", - керівник експедиції "Місцями Голодомору"

"Населення на теренах, де був Голодомор, досі залякане, зазомбоване", - керівник експедиції "Місцями Голодомору"

Донині Україна відчуває наслідки Голодомору на політичну, економічну, демографічну ситуації. Так стверджує керівник науково-меморіальної експедиції "Місцями Голодомору" Анна Семенюк.

"У 1932-33 роках Кремль зробив наругу над людьми – винищив їх голодовою смертю. Сьогодні переживаємо повторення історії – йде тотальна зачистка цих українських територій. Як наслідок, тисячі вбитих та безвісті зниклих", - каже науковець.

Як Голодомор відбився на житті сучасної людини?
Вже минуло достатньо часу, але населення на теренах, де був Голодомор, досі залякане, зазомбоване. У 1932-33 роках до нього застосували технології, які чітко впливають на свідомість людини, передаються на покоління. Їх спеціально розробляли в НКВ-КГБ-істських структурах. У людей на Сході країни – чи то переселенці з Росії, чи люди, які потерпіли Голодомор – панує страх голоду. Батьки, які це пережили, при вихованні дітей намагалися давати більше матеріального, менше духовного. Їх тримали у рабській психології – їм не потрібна була правда, воля, а тільки в холодильнику кусок ковбаси. Без моралі розвинувся алкоголізм, наркоманія. Влада це підтримувала, тому пішла деградація. Нині цих людей вбивають, грабують, знищують, а вони вважають, що будуть жити у прекрасному світлому майбутньому - комунізмі. Плачуть за Леніном.

Голодомор вплинув на сучасну економіку?
Софія Денисенко у своїй праці "Тіні незабутих предків" чітко вказала: під час Голодомору було знищено господаря. Він любив свою землю, вмів її належно обробляти. При тому дякував Богові за зібраний врожай. Колективізація знищила цих людей голодовою смертю. На східних територіях – повна окупація. Землі вже не належать українському господареві, а іноземних громадянам. Люди, які потерпіли від голоду, не вміють, не знають, бояться і навіть не хочуть поновлювати свої права. Замість господаря є раби, які працюють за невеличку плату.
За даними Держслужби статистики, за останні 20 років на цих теренах померли понад 13 мільйонів працездатних людей. Це також наслідок Голодомору?
Через пияцтво та наркоманію мешканці тих регіонів частіше хворіють на туберкульоз, гепатити, СНІД. Це дає високу смертність молодому поколінню. Люди, які мали 10-15 га землі, знищувалися державою. Для них стали зникати лікарні. Тому там висока онкозахворюваність, інсульти. По інфарктам смертність найвища. Донині йде винищення населення та плани на заселення його територій.

Як голод змінив генетику?
Страх голодної смерті передається до третього покоління. Люди, які народилися від жертв Голодомору, не мають вроджених фізичних вад. Але вони успадкували рабську психологію – не можуть відстоювати свої права.

Зараз підростає четверте покоління. Чи йде у молоді переоцінка цінностей щодо родичів-жертв Голодомору?
Молоде покоління кинуте напризволяще. Дослідник Голодомор Богдан Скробут провів дві з половиною тисячі зустрічей у школах на Сході. Діти нічого не знали про існування Голодомору. Вони цікавляться тільки дискотеками. Переселенці зі Сходу приїжджають до нас, але їх тяжко в чомусь переконати.
Дітям треба казати правду. Ми робили композицію "33 колосочки" - діти вшановували пам'ять загиблих від голоду дітей з їхнього села. Помітили, що на територіях, які належно вшанували, не було надмірного пияцтва. Але це рідкісні села. 16 тисяч сіл взагалі вимерли. Якщо директор школи був "регіонал" чи комуніст – ніяких заходів не проводилося.

Якби не було Голодомору, як би зараз виглядала Україна?
Ми би були найрозвиненішою, найдемократичнішою країною світу. Мали би іншу Європу. Світ став цинічним. Тільки олігархічні клани живуть, решта животіють. Дивують світові спільноти. В Україні вбивають людей, вони не мають продуктів, живуть без світла, води. Вони мають важелі, аби припинити це за декілька годин. Та поводять себе, як і в 1933 році. Тоді митрополит Шептицький примусив зібратися ООН і припинити цей злочин. Тепер має відбутися Гаазький трибунал, який би засудив злочини Росії щодо України. Як за вчинки у 1933 році, так і за новітні злочини.

Це допоможе сучасному поколінню?
Звичайно, трибунал поновить права українців, примусить Росію компенсувати у моральному та матеріальному плані. Маємо наслідувати ізраїльський народ, який поновив свої права після геноциду. Після Гаазького трибуналу людина дізнається правду, це дозволить їй розвиватися.
Колись складали атлас жертв Голодомору, скільки людей було винищено у кожній області. Нас грабували, вивозили золото. Ізраїль взяв компенсацію у доларовому еквіваленті за кожну невинну вбиту людину. Нам також треба цим скористатися. Тоді люди стануть вільнішими – перестануть животіти на мізерну пенсію.
Якби тему Голодомору підняти на належний рівень, в Україні не залишиться жодної політичної партії. У кожній з них є агенти Кремля.

Зараз ви читаєте новину «"Населення на теренах, де був Голодомор, досі залякане, зазомбоване", - керівник експедиції "Місцями Голодомору"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути