пʼятниця, 26 грудня 2014 12:13

На Закарпатті митники передали церкві конфісковані ікони
3

Фото: надані головним управлінням ДФС у Закарпатській області

25 грудня закарпатські митники передали церкві на Хустщині старовинні ікони. П'ять старовинних ікон, які передали священику Степану Січу, визнані культурними цінностями і є не лише художніми творами живопису, а й духовним надбанням нашого народу.

"Ікони повинні служити громаді, задовольняти її культурні та духовні потреби. Передача саме сьогодні ікон церкві надзвичайно приємна і символічна, оскільки 25 грудня за Григоріанським календарем вірники святкують Різдво Христове", – зазначив Вадим Симчера, начальник Закарпатської митниці ДФС.

Серед переданих культурних цінностей, які створені на рубежі ХІХ-ХХ століття: "Деісусний чин", "Чудо с. Георгія о Зміє з житієм", "Мць Дєкабрь", "Тихвенскиепрє бци" та "Воскресіння Христове. Зішестя у пекло". Всі вони зображені на дерев'яних дошках та виконані за досить складною художньою технікою.

Одна з названих ікон була затримана на митному посту "Тиса" у липні 2012 року під час митного контролю мікроавтобуса "Мерседес", під керуванням українця, що слідував з Франції в Україну.

Зараз ви читаєте новину «На Закарпатті митники передали церкві конфісковані ікони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути