Ексклюзиви
пʼятниця, 21 жовтня 2016 21:24

На виставці каліграфії вчать давньому письму
10

Фото: Ольга Васьків

21 жовтня у львівській вуличній галереї "Щось цікаве" відкрили виставку каліграфії "Жиє слово". Каліграфісти з київської майстерні "MonkeyART" створили серію робіт присвячених 160-річчю з дня народження Івана Франка. Протягом трьох днів для усіх охочих проведуть майстер-класи із каліграфії.

Киянка Людмила Гжебовська займається каліграфією з дитинства. На виставці представила портрет Івана Франка, який зображений за допомогою письма.

"Китайці у своєму мистецтві малюванні ієрогліфів стали відомі на увесь світ. Але ж в українців теж є своя каліграфія. Це чотири види каліграфічного письма - устав, півустав, скоропис, в'язь. Це письмо дійшло до нас із глибокої давнини, із церковних збережених книг. Виставку хочемо показати у багатьох містах України, щоб показувати українцям багатство нашої культурної спадщини", - розповіла каліграф Людмила Гжебовська.

"Каліграфія цікавить все більше людей, - каже киянка. На курси приходять дизайнери, програмісти, лікарі. Краса букв на папері – то краса душі. І немає межі їхньому вдосконаленню. Процес каліграфії здатний лікувати душу, сам процес заспокоює, розслабляє, дає час обміркувати і подумати", - каже жінка.

Майстер рекомендує почати вивчення каліграфії із почерку "в'язь". В його основі лежить ритмічне повторення вертикальних штрихів. Потім можна тренувати пластику письма вивчаючи "скоропис".

Експозиція триватиме з 21 жовтня по 11 листопада 2016 р.

Зараз ви читаєте новину «На виставці каліграфії вчать давньому письму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути