Ексклюзиви
вівторок, 04 листопада 2014 19:01

На Вінниччині самогубцю врятував внук і міліціонер

На Вінниччині самогубцю врятував внук і міліціонер

Експерт Погребищенського райвідділу міліції Тетяна Шафер встигла врятувати від самогубства 74-річну Ганну Швайко з села Андрушівка Погребищенського району.

"Нам подзвонила донька бабусі. Сказала, що її немає ще з вечора. Ми відразу виїхали. Обійшли усе обійстя. Її ніде не було. Колеги з опергрупи пішли обшукувати поля, а я з онуками почали перевіряти усі покинуті будинки, - згадує 38-річна експерт райвідділу міліції Тетяна Шафер.

Жінку знайшли за триста метрів від дому. Вона висіла на стелажі у старому нежилому будинку. Петлю зробила зі старої фіранки.

"Коли бабусі ввечері не прийшла додому, вночі мені наснився один будинок. Я чітко знала, де вона в селі знаходиться. Своєму брату Василю сказала, що треба піти туди подивитися. То ми вже разом з міліцією туди зайшли. Якраз встигли, бо бабуся ще хрипіла, хоча обличчя вже посиніло. Вася миттєво приніс ножа. Зняли її. Зробили штучне дихання і бабця отямилась. Її донька відразу до мене кинулась обіймати і цілувати. Заплакана дякувала, що врятувала маму" — розповідає онука Валентина.

Ганну Швайко відразу обігріли, напоїли гарячим чаєм. Каже, не може зрозуміти, чого вона пішла з дому. Не вірить у те, що хотіла скоїти самогубство. Мешкає з донькою 44-річною Раїсою та чотирма внуками.

"Мама доглядає телят в колгоспі. Спеціально взяла відпустку, щоб побути з бабусею. Обоє пораються по хазяйству і бабуся живе далі, як ніби нічого не сталося, - каже Валентина. - Лише каже, що у тому, що сталося, винен якийсь чоловік. У той день, коли вона пішла з дому, помер наш дідусь від раку.

"Може це містика. Мною досі колотить. Як рятувала, нічого не боялася. А як сіли в машину їхати в райвідділ руки-ноги затряслись. За моєї пам'яті повно трупів було, без рук, ніг, голови. Перевертала їх. А такого, що жінку живу з петлі витягнула ще не було, - додає Тетяна Шафер.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині самогубцю врятував внук і міліціонер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути