середа, 17 серпня 2016 20:35

На Сорочинському ярмарку очікують півмільйона людей
20

Організатори Сорочинського ярмарку очікують півмільйона відвідувачів. Підприємців і майстрів приїхало майже вдвічі більше, ніж торік.

Про це розповіли організатори.

"В цьому році багато новинок. Зробили нову сцену, покажчики, дитячі атракціони з великим колесом обзору. Облаштували 15 нових кафе і ресторанів. Люди їдуть, бо можуть тут відволіктися і заробити. В часи війни народу таке потрібно. Народні колективи ми годуємо, даємо їм житло. Тому сюди їдуть. Дехто – просто подивитися на колорит, хтось – купити сувенір. Кожен витрачає скільки може і хоче. Тому очікуємо приплив. Тільки вчора на вечірній концерт зійшлося близько 5 тисяч глядачів", - розповіла Світлана Свищева, керівник проекту "Сорочинський ярмарок".

Найбільше людей прийшло після обіду. Багато сімей з дітьми, вдягнені у вишиванки. Жінки купували солом'яні вироби із Західної України. Чоловіки – медовуху. Молодь стояла в черзі за квитками на концерт "Дзідзьо" по 50 гривень. Деяких це обурювало.

"Що говорити про концерти. Хоча б додому сувенірів купити. Ціни кусаються. Хотів привезти матері макітру для вареників. Просять від 200 до 400 гривень. Хоча в магазинах при заводах можна придбати вдвічі дешевше. Так і зроблю", - сказав Андрій Андрущенко з Полтави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іноземці на Сорочинському ярмарку вдвічі скинули ціну на товар

"50 гривень – це не такі великі гроші. На концертах в містах квитки коштують набагато більше. А тут ще й свіже повітря. І познайомитися з дівчатами можна. Ми з товаришем не жаліємо на таке грошей. Для молоді це класний варіант відпочинку", - додав Ігор Величко із Дніпра.

Найбільш ходовий товар – медовуха, вареники, плов, борщ і шашлик. В кафе мало вільних місць. Багато людей прийшли зі своїм алкоголем.

"Продавці не заперечують. Вони мають гарний прибуток із їжі. У нас сім'я велика. Тільки самого шашлику замовили на 400 гривень. На 200 – салатів. Не хочеться звідси іти. Сидиш, кайфуєш. Поруч - жива музика. Все що треба для відпочинку. Гарна відпустка вийшла", - розповіла Валентина Носенко з Харкова.

"До моєї медовухи люди йдуть. Ціну ставлю дешевшу, ніж в решти. За 70 гривень – півлітри. Зате натурпродукт. Зразу хміль може трохи взяти, але швидко вивітрюється і голова не болить. Бо знаю як робити. Довго вистоюю. Маю свої секрети. Ще мій дід цим займався. А заробіток – по різному. Тут можна вторгувати 300 гривень у день або й кілька тисяч", - сказав Сергій Тулинський з Миргорода на Полтавщині. Третій рік приїздить на ярмарок з дружиною і зятем.

Під вечір народ трохи розійшовся. Багато пішло на зйомне житло. Коштує від 100 гривень за добу. Ще 20 господарі просять за душ, так само – за парковку. З 21.00 – концерт "Дзідзьо".

Нагадаємо, більше 100 підприємців відмовилися платити містове на Сорочинському ярмарку

Зараз ви читаєте новину «На Сорочинському ярмарку очікують півмільйона людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути