Ексклюзиви
понеділок, 16 березня 2015 21:50

На Полтавщині провели віче в пам'ять про вбитого євромайданівця Василя Третецького
7

Фото: Микола Марченко

У курортному Миргороді на Полтавщині провели віче. Приурочили його до річниці вбивства євромайданівця Василя Третецького.

Організатори на місці вбивства, де були дві калюжі крові, встановлюють прапори.

"Ті, хто боровся за свободу людей, за свободу країни, то ті й гинуть. Зараз війна йде не лише на сході країни. Війна йде і тут. Поки тут не поборимо ворога, доти там не буде перемоги. Там війна не закінчиться. Зараз всі говорять, що зло відродилося. Вилізла багатоголова гідра. З'явилися нові смотрящі, відродилися та примножилися корупційні схеми. Василь Пилипович казав: не так страшні російські воші, як українські гниди. Ці гниди знову вилізли і кусають нас. Влада ненавидить тих, хто говорить правду, а даремно. Ці люди ніколи не стріляють у спину. Василь Пилипович один із таких. Він був патріотом України. Тільки такі люди здатні до перетворень, до реформ у державі. Ті хто сидять у кріслах і лише бурмочуть: "Чого ізволітє?", ті країну не змінять. Її можуть змінити лише такі, як Василь Третецький",– каже голова асоціації фермерів Полтавської області Віктор Галич.

Кілька людей запалюють лампадки і ставлять біля прапорів.

"За кілька днів до смерті, після одного із миргородських євромайданівців, він буквально про себе сказав таке: "Ви скоро скажете, що він був хорошим хлопцем і справжнім українцем". Василь Третецький передбачив свою смерть, передбачив свою долю. Він знав на що йшов, відстоюючи ідеали європейської України", – говорить заслужений працівник культури Людмила Розсоха.

Василь Т ретецький полковник запасу Збройних сил України. У 1996 і 2000 роках обирався міським головою Миргорода, очолював Асоціацію міст Полтавщини. У 2005-2007 був заступником голови Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова. Активний учасник Київського та Миргородського майданів.

16 березня біля першої години дня у Миргороді в центрі міста троє невідомих у масках спробували викрасти Василя Третецького біля його автомобіля. Коли той почав чинити опір, відстрілюючись із пістолета з гумовими куляли, із автомобіля вискочив ще один зловмисник і вистрілив у майданівця із помпової рушниці. Рана на стегні була більшою за 20 см у діаметрі. Чоловік втратив біля 4 літрів крові. Врятувати життя майданівцю ні місцеві, ні харківські медики не змогли.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині провели віче в пам'ять про вбитого євромайданівця Василя Третецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути