Ексклюзиви
пʼятниця, 03 липня 2015 18:06

На "Південному" збудували дерев'яний корабель
10

Фото: Леся МЕЖВА

"Писарчук, певно, щось знає, коли ковчег збудував. Цікаво, по скільки вхід на корабель буде, якшо раптом потоп..." - так жартують львів'яни про великий дерев'яний корабель в торгово-виробничому комплексі "Південний" на Виговського. Засновник комплексу Петро Писарчук збудував корабель на південній стороні торгового містечка, на даху новозбудованого павільйону.

"Насправді це не ковчег, а козацький корабель, - розповідає працівниця адміністрації "Південного" Уляна Копцюх - автор ідеї. - Ми завершили виставковий комплекс, а біля нього був навіс. Щоб люди могли пресу почитати, від дощу сховатися. Над навісом вільна площа пустувала. Серед працівників оголосили майже конкурс: що там можна збудувати? Я уявила корабель, багато співробітників хотіли дитячі майданчики. А вже коли збудували його, то всередині зробили дитяче кафе, екстрім- кімнату, буде канатна лазанка."

Зробив проект та виконав роботу разом з інженерами 38-річний Андрій Хомик. Він теж працівник ринку - бригадир покрівельників. Будували дев'ять місяців семеро будівничих. Роботу виконували майже вручну. Дерево обробляли на місцевому комбінаті.

Корабель назвали "Фортуна". У меню ресторану багато морепродуктів, тут організовують дитячі свята. На "палубі" - майданчики для відпочинку, ігор. Наразі концепція самого ресторану незавершена.

"Власники не хотіли робити кафе піратським, щоб не пропагувати серед дітей грабіж, піратство. Щоб заклад асоціювався не з розбійниками, а з чимось красивим і цікавим. Але капітан корабля обов'язково буде," - додала Уляна Копцюх.

Зараз ви читаєте новину «На "Південному" збудували дерев'яний корабель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути