субота, 04 липня 2015 12:23

На одеському курорті зявилось гіганське павутиння
3

Фото: http://dumskaya.net

На Одещині – нашестя павуків. На косі між морем та лиманом поблизу курорту в Сергіївці їхні колонії обплели щільним павутинням усі рослини. Передає ТСН.

Місцеві твердять, що ніколи в житті такого не бачили. Щільне павутиння вкриває траву на Будакській косі, що тягнеться на десять кілометрів. Пляжники на павутиння реагують по-різному. Одні фотографуються на його тлі. Інші – намагаються триматися подалі.

Вражені незвичайним видовищем, очевидці виклали фото павутиння у соціальних мережах. Фотографії викликали паніку. В коментарях з'явилися повідомлення, що в Сергіївці – нашестя отруйної "чорної вдови" – надзвичайно небезпечного павука.

Спеціалісти ж арахнологи стверджують, що боятися павутиння не потрібно.

Викладач кафедри зоології Одеського національного університету імені Мечникова Ольга Делі зазначила, що це звичайні та безпечні павуки, зовсім не отруйні. Тільки рік видався для них вдалим – волога і не надто спекотна погода. А головне – досхочу їжі – мошки.

Зараз ви читаєте новину «На одеському курорті зявилось гіганське павутиння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути