пʼятниця, 14 жовтня 2016 20:15

На День захисника наварили 450 літрів каші
18

Фото: Оксана Прітченко

450 літрів козацького кулешу наварили на День захисника України у Черкасах. Страву готували кухарі із навчального центру прикордонників, що в селищі Оршанець Черкаської області. Всіх охочих пригощали безкоштовно.

"Таке свято не може обійтися без смачної каші. Вона допомагає об'єднатися. Поставили столики, щоб люди сідали, їли і спілкувалися. Кашу приготували військовослужбовці з Оршанця. Була готова ще о 8:00. Щоб не вичахла насипали у спеціальні термоси. Розраховували на 3,5 тисячі людей", − розповідає Лілія Маліщук, директор департаменту організаційного забезпечення Черкаської міськради.

Польову кухню розмістили за Черкаською ОДА. До каші давали узвар. Багато людей їли стоячи, бо місця за столиками не вистачало.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тисячна хода та польова кухня: як святкують День захисника у Дніпрі

Поряд на вулиці Хрещатик показували військову техніку. На виставці були машини, зброя та спорядження із військових частин та управління ДСНС у Черкасах. Люди могли фотографуватися поряд машин та зі зброєю.

За порядком слідкували військовослужбовці та поліція. Частину вулиці Хрещатик, що позаду Черкаської ОДА, перекрили.

Нагадаємо, 14 жовтня святкують День захисника України. Його затвердив парламент у 2015 році замість радянського Дня захисника Вітчизни, 23 лютого.

Також сьогодні відзначають Покрову Пресвятої Богородиці, День українського козацтва і створення Української повстанської армії.

Зараз ви читаєте новину «На День захисника наварили 450 літрів каші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути