середа, 26 листопада 2014 20:02

На Черкащині затримали двох суддів за хабар 46 тисяч доларів

На Черкащині затримали двох суддів за хабар 46 тисяч доларів
Антон Геращенко. Фото: sharij.net

Вчора на Черкащині працівники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС спільно зі слідчими Генеральної прокуратури України викрили під час одержання хабаря двох суддів районного суду. Про це на своїй сторінці у "Фейсбук" написав радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"Судді вимагали кошти у вдови за прийняття необхідного судового рішення для отримання нею спадщини після смерті цивільного чоловіка. Все починалося з того, що жінка звернулася до суду для визнання її правонаступником для подальшого отримання спадщини. У судді, у якого перебуває на розгляді справа, відразу ж спрацювала корупційна кмітливість, і він захотів отримати за таке рішення 5000 доларів США", - йдеться у повідомленні.

Отримавши хабар, суддя дізнався, що розміри спадщини чималі і вирішив піти ва-банк. Наступне побажання судді збільшилося в рази, і тепер сума становила 46 тисяч доларів США. Неправомірну вигоду спільники отримували частинами, однак останню необхідно було сплатити на день винесення рішення суду.

Після отримання останньої частини коштів у розмірі 30 тисяч доларів США судді були затримані співробітниками ГУБОЗ МВС та Генеральної прокуратури України. Щодо спільників розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна і зі спеціальною конфіскацією.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині затримали двох суддів за хабар 46 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути