Ексклюзиви
вівторок, 18 жовтня 2016 10:10

На Черкащині викрали Шевченка

На Черкащині викрали Шевченка

У селі Шевченкове на Звенигородщині невідомі викрали барельєф із зображенням Тараса Шевченка. Він був розміщений в центрі села, неподалік музею. Тим часом, на гранітній стелі біля в'їзних знаків до сусіднього села Моринці, вирізали бронзові накладки із зображенням матері з дитиною і самого Кобзаря. Про це інформують "Вісті Черкащини".

"Зображення обличчя молодого Шевченка було понад пів метра і вагою до 100 кілограм. Досить тяжке. Але вкрали непомітно для всіх. Чи ломами підважували, чи просто зрізали. Але ніхто нічого не чув навіть", – розповідає місцевий житель Шевченкового Сергій Ткаченко.

На думку сільського голови села Сергія Смалька, барельєф зрізали 13-го жовтня вночі.

"Пропажу помітив сторож музею, коли приймав зміну. Дивно, що цілий день стела стояла пуста, а ніхто навіть і уваги не звернув", – каже сільський голова.

Стела простояла понад 30 років.

Окрім викраденого барельєфа, невідомі також позривали художні вироби зі стелл на в'їзді до села Моринці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На День захисника наварили 450 літрів каші

"Біля в'їздного знаку зі сторони Лисянки і Шапмані стоять гранітні стелли. Там були бронзові круглі накладки із зображеннями матері з дитиною і самого Шевченка в зрілому віці. В діаметрі вони з один метр. Їхнє зникнення помітили 15 жовтня працівники нашого музею. Ні сільські жителі, ні голова села не помічали пропажі. То були авторські роботи відомого скульптора Анатолія Куща", – розповідає гендиректор Національного заповідника "Батьківщина Тараса Шевченка" Людмила Шевченко.

Щодо крадіжок відкриті кримінальні провадження.

Нагадаємо, у ніч на 18 серпня цього року в селі Шевченкове невідомі вже викрадали бронзовий пам'ятник Тарасу Шевченку. Стояв при в'їзді у село. Важив близько 500 кілограмів.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині викрали Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути