середа, 10 лютого 2016 23:26

На Черкащині не вистачає вакцин від сказу

На Черкащині не вистачає вакцин від сказу
Скрін із відео kriminal.ictv.ua

У селі Оксанина Уманського району Черкаської області виявили сказ. Собаку місцевих жителів покусав лис. Вже провели вимушену вакцинацію домашніх тварин.

Про це в сюжеті "Надзвичайні новини".

"Вакцинація проводиться щорічно весною і восени. У зв'язку з карантином повністю щеплюємо. Вакцину прокололи, за 14 днів виробляється імунітет", - говорить Микола Мельник, ветлікар.

У покусаного собаки за три тижні паралізувало задні лапи і він помер. У тварини виявили сказ.

"У вікно дивлюся, що собаку товче лис. Загнав у куток і смикав, поки собака не відірвався і не забіг до хати. Я почала кричати – лис утік", – розповідає Олена Шлапак.

Наляканий і закривавлений пес забіг до веранди. Жінка покликала старшого сина Михайла, щоб той зловив і прив'язав собаку.

"Морда була в нього добре покусана і в крові. І на шиї була кров", - говорить Михайло Шлапак.

Господарі викликали ветеринарного лікаря. Він зробив собаці щеплення. Наказав спостерігати за її поведінкою протягом 10 днів. Діагноз можна підтвердити лише після смерті тварини.

"Пройшов тиждень. Собака нормально себе відчувала, їла нормально, поведінка адекватна. Ми і розслабилися. Значить, все в порядку. Почали доглядати за ним як за звичайною домашньою твариною. Постійно почали контактувати", – продовжує Михайло.

Жодні ознаки сказу не проявлялися. Не було ані слиновиділення, ані агресивності. Тільки пес часто зривався з ланцюга.

Господарів, які контактували з твариною, провакцинували на половину. Курс лікування складається із 6 ін'єкцій. У лікарні потрібних препаратів немає. Людям пропонували купувати їх за власний кошт.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині не вистачає вакцин від сказу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути