Ексклюзиви
понеділок, 15 вересня 2014 08:45

На Черкащині містяни демонтували огорожу хасидського наметового містечка
7

Фото: зі сторінки vk.com/typicaluman

14 вересня в місті Умань Черкаської області місцеві жителі демонтували огорожу наметового містечка, в якому щороку проживають близько 4-5 тис паломників хасидів. Про це пише "УНН".
На недільному віче уманчани підняли питання наметового містечка хля хасидів, яке рішенням Уманського виконкому від 26 квітня 2014 року повинно було бути демонтоване. Людей обурило те, що за чотири місяці власник наметового містечка не демонтував незаконну будівлю і вирішили йому допомогти.
"Власник цього наметового містечка іноземець, якого не раз попереджали, щоб він узаконив це містечко. Так як пройшло чотири місяці і заступник міського голови Марков не демонтував незаконну будівлю, то громада вирішила в цьому допомогти. Охорона нас не пускала на територію наметового містечка, то ми акуратно почали демонтувати огорожу", - розповів член Ради Майдану Умані Сергій Алексєєв.
Територія наметового містечка була в смітті, каналізаційні стоки течуть прямо в місцеву річку.
"Електроенергію користуються без обліку, каналізаційні стоки течуть прямо в місцеву річечку, яка тече поряд. Окрім того, власник Соломон цим будівництвом змінив русло річки. Найстрашніше те, що ми побачили бак на 2-3 куба з соляркою, який був під наметовим містечком. Не дай Бог, від якось недбалості міг загорітись той бак і постраждали б люди", - підреслив Сергій Алексєєв.
За його словами, уманчани вимагають узаконити це наметове містечко, щоб з кожного паломника платився податок, щоб за лічильниками рахувалась електроенергія та вода.
Місцева влада пообіцяла допомогти вирішити проблему напередодні святкування юдейського Нового року – Рош-га-Шана.
Нагадаємо, паломники-хасиди традиційно відзначатимуть Рош-га-Шана в Умані — на місці поховання свого духовного наставника Рабі Нахмана. Цьогоріч новий 5775-й рік хасиди зустрічатимуть з 24 на 25 вересня.

 

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині містяни демонтували огорожу хасидського наметового містечка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути