вівторок, 28 лютого 2017 09:40

На будівництво метро держава бере €304 млн кредиту

На будівництво метро держава бере €304 млн кредиту

Для будівництва метро у Дніпрі з Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком уклали кредитні угоди на €304 млн. Про це вчора заявив Петро Порошенко.

"Хочу наголосити, що це здійснюють в умовах війни і агресії з боку Росії. Будівництво стало можливим завдяки економічному зростанню і процесу децентралізації. Метрополітен в Дніпрі - символ нашої співпраці з ЄС", - сказав президент.

Реалізовуватиме проект французька інжинірингова компанія Egis і Київметробуд. Будівництво нових станцій метрополітену в місті планують завершити за 4 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко поїв піцу у ветеранів

Метрополітен у Дніпрі відкрили 1995 року. На одній гілці від станції Покровської до Вокзальної є 6 станцій. Довжина її становить 7,8 км. Через обмежену кількість станцій, транспорт не дуже популярний у місті.

27 лютого Дніпро відвідав президент Петро Порошенко. У місті, очікуючи на візит глави держави, вимкнули світлофори у центрі. Рух центральними вулицями регулюють поліцейські.

Президента чекали у неонатальному центрі. Медиків перевіряють на наявність зброї, проводячи через металодетектор. Місце зустрічі охороняють поліцейські з собаками.

На шляху ймовірного просування голови держави вимкнули веб-камери.

Зараз ви читаєте новину «На будівництво метро держава бере €304 млн кредиту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути