Ексклюзиви
пʼятниця, 01 липня 2016 16:15

"Ми вже рік репетируємо на згарищі" − черкаські актори вийшли на пікет
11

Фото: Gazeta.ua

Сьогодні актори Черкаського драмтеатру ім. Тараса Шевченка провели театралізовану акцію "Рятуймо театр! Рятуймо культуру! Врятуємо майбутнє!". Хочуть привернути увагу людей і влади на їхні проблеми.

На акцію прийшло близько 100 людей. Театрали тримали плакати з написами: "Витіснення театру − витіснення культури", "Рік пройшов, що далі?", "Знищення культури призводить до загибелі нації", "Рік обіцянок на мільйони" тощо.

Актор Олександр Гуменний розповів, що вони підготували звернення до обласної та міської влади з проханням допомогти театру.

"У акторів дуже погані умови праці. Нас залишають на два місяці без засобів для існування. Гроші, які нам виплачуватимуть не вистачить навіть на комунальні послуги. Ми вже рік репетируємо на згарищі. Півроку дихали димом. Зараз і запахом плісняви", − каже актор Павло Гончаров.

Також театрали розповіли, що їм немає чим їздити на гастролі.

"На даху, кажуть, три людини дві цеглинки поклали. Вже починають шевелитися, але цього мало. Яке це обласне місто без театру? Це нонсенс. На вистави ходжу постійно. Місяць тому дивився "Тев'є-молочник". Грали в філармонії. Але там акустика зовсім не та, що в театрі", − розповідає Микола Горбань, що прийшов підтримати акцію.

"Вони дуже сміливі люди. Якщо кожного дня виходитимуть і нагадуватимуть про себе, можливо, це допоможе. Наша влада обіцяла, що реконструюють театр. Але рік пройшов, а змін ніяких немає", − обурюється Ірина Шулятьєва.

Театрали пройшлися ходою бульваром Шевченка до вулиці Небесної сотні, а потім до мерії та облдержадміністрації.

Нині на сайті Президента України створена петиція "Врятуймо Черкаський театр!". Поки вона зібрала менше 100 підписів з 25 тисяч необхідних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черкащани рятуються від спеки у фонтані

Нагадаємо, що рік тому в Черкаському драмтеатрі сталася пожежа. Провалився дах, глядацька зала була зруйнована. Причини займання не з'ясовані.

23 червня цього року в театрі розпочали ремонт. До зими планують перекрити дах та відбудувати фасадну частину.

Зараз ви читаєте новину «"Ми вже рік репетируємо на згарищі" − черкаські актори вийшли на пікет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути