Ексклюзиви
вівторок, 07 червня 2016 12:59

Майданчик для відходів відкриють під обласним центром
4

Місце для перетримки сміття влада Львова має намір облаштувати у селі Кривчиці, що поруч з обласним центром. Там відходи будуть сортувати, а потім відправляти на сміттєзвалища в регіони.

"Нас громаду Кривчиць ніхто не попередив. Все, як завжди, робиться тихо. Випадково місцеві помітили, що приїхали бульдозери і почали розчищати територію під площадку у нас за селом. Для чого така таємничість, якщо нічого страшного тут не буде? Ми і так в Кривчицях потерпаємо від очисних споруд. "Ензим" нам постійно свої відходи скидає, а тут ще сміття. Навіть з екологічної точки зору це все неправильно, поруч з нашим селом - паркова зона Знесіння", - каже місцева мешканка Галина Варда.

У міській раді запевняють, мешканцям Кривчиць нічого нервувати. В їхньому селі облаштують ділянку лише для перезавантаження сміття. Вивозитимуть відходи й надалі на полігони в межах Львівської області.

"Тут буде облаштовано місце лише для перетримки сміття. Його перезавантажуватимуть із малих машин у великі і вивозитумуть на більші території. Ситуація у Львові є проблемною, я б сказала критичною. Сміття наразі вивозиться, але щоденно це є клопітка праця. Необхідно терміново вирішувати питання із виділенням землі під сміттєпереробний завод", - каже Ірина Маруняк із Львіської міської ради.

Підтримують думку міськради, щодо тимчасового майданчика і в громадських організаціях міста.

Читайте також: Садовий хоче ввести надзвичайний екологічний стан у Львові та області

"Це не полігон. Це лише місце де тимчасово перетримуватимуть відходи з міста, сортуватимуть його. В Львові біда, немає де сміття звозити. Люди бояться, що там можуть зробити новий полігон, але там надто мало місця для нього. Такий майданчик мусить бути, бо інакше Львів просто задихнеться від запаху відходів. Якщо все правильно зробити, то і смороду від того об'єкту не буде, головне зробити все правильно ", - каже Ігор Зінкевич із Громадської організації "Варта 1".

Зараз ви читаєте новину «Майданчик для відходів відкриють під обласним центром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути