Ексклюзиви
понеділок, 20 лютого 2017 18:08

"Людям заплатили 200 грн, щоб готові були розіп'яти Христа"

"Людям заплатили 200 грн, щоб готові були розіп'яти Христа"
procherk.info

Громадські слухання з приводу забудови у черкаській Соснівці не вдалось провести в неділю, 19 лютого, через "проплачених" людей. У актову залу будинку культури ім. І Кулика зібралося понад 700 черкащан.

Пише "Прочерк".

"На громадські слухання прийшли люди, яким заплатили по 200 грн, і вони були готові знову розіп'яти Христа. Вони навіть чітко не могли пояснити, чого прийшли. Це найбільша хвороба Черкас - середньостатистичний черкащанин залишився вдома займатись своїми справами", - говорить депутат Черкаської міськради Павло Карась на прес-конференції 20 лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кришувати" незаконну забудову в столиці продовжують люди, близькі до Партії регіонів

За словами Карася, у черкаській Соснівці за проектом планують збудувати житловий комплекс для 20 тисяч людей. При цьому густота будівель буде більшою, ніж на Митниці.

Мер міста Анатолій Бондаренко обіцяв, що забудовувати Соснівку без згоди громади не будуть. Про це нагадав депутат Черкаської міськради Олексій Романов.

"Цинізм почався з того, що було оголошено про початок слухань о 14:00. За годину до початку в залу привели групу людей. Які зайняли більшість місць. Я там зустрів кількох людей зі свого мікрорайону, які є безробітними. Коли я сказав їм: "Що ви робите? Ваші діти не побачать цих лісів, місто залишиться без легень". Один із них віддав мені мандат і сказав, що не буде за це голосувати, навіть взявши гроші. Не важко здогадатись, хто це організував. Це вигідно забудовнику", - розповів Романов.

Колишній член виконкому Черкаської міськради Іван Кієнко наголосив на тому, що в Черкасах є більше тисячі воїнів АТО і більшість з них не отримала від влади передбаченої законом земельної ділянки:

"Людям, які ризикували своїм життям, захищали Україну, немає землі. В той час як наближеним до влади виділяють великі ділянки в Соснівці".

У грудні 2016-го питання забудови Соснівки вже обговорювали. 24 січня проводили слухання у будинку культури ім. І. Кулика. Обговорення не мали юридичної сили, бо із попередніх слухань не минуло 10 днів.

Зараз ви читаєте новину «"Людям заплатили 200 грн, щоб готові були розіп'яти Христа"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути