Ексклюзиви
четвер, 23 лютого 2017 02:58

Львівське видавництво пояснило, чому назвало українців "хохлами" і "рагулями"

Львівське видавництво пояснило, чому назвало українців "хохлами" і "рагулями"

Після скарги читача Миколи Сироти з усіх книгарень міста вилучили усі книги львівського видавця Світлани Варшавської. У "Посібнику ненормативної лексики англійської мови" читач виявив англійський переклад слів "хохол" і "рагуль", антиукраїнське трактування понять.

"Нам надзвичайно шкода, що приклад досадного недогляду літературного редактора нашої агенції, помножений на загострену ситуацію в країні призвів до такого вибуху негативних емоцій, – зреагувала директор видавництва Світлана Варшавська. – "Посібник ненормативної лексики англійської мови" створювався нами у 2013 році як спеціалізоване видання іронічного характеру, у зв'язку з наявністю неодноразових запитів на таку літературу від наших читачів".

Вона також запевнила, що на наступній сторінці було трактування слова "москаль".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З книжкової виставки прибрали антиукраїнські книжки

"У жодній міській книгарні, я не знайшов після цього випадку жодної книги цього видавництва. Запитував у продавців. Кажуть: "Ми таке не продаємо"", – повідомив Микола Сирота.

Читачеві свою відповідь надіслала особисто російською мовою: "Дякую, що не перестаєте творити "добро" для зацікавлених осіб. Я ціную вашу думку, як спеціаліста з виривання слів з контексту". .

"Гортав підручники й посібники з англійської мови - якраз дитині обирав щось для додаткового читання. І трапилась мені цікава книжечка в руки - підручник з розмовної англійської та до нього тоненький додаток - підручник англійської ненормативної лексики. Автор - така собі Світлана Варшавська, яка має у Львові власну лінгвістичну агенцію та видавництво. Книга надрукована теж у Львові - в друкарні Західно-українського консалтингового центру", - пише львів'янин Микола Сирота у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Львівське видавництво пояснило, чому назвало українців "хохлами" і "рагулями"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути