Ексклюзиви
понеділок, 12 вересня 2016 19:02

Львів потонув у смітті
9

Фото: Валерій Шмаков

У Львові виникла проблема із вивозом сміття. За вихідні з деяких районів воно не вивозилось. В результаті поблизу сміттєвих контейнерів сформувалися цілі гори побутових відходів.

"Обсяг сміття в осінній період збільшився. До того ж, не всі перевізники повною мірою справляються із вивезенням сміття", - пояснила заступник голови міської комісії з питань ТЕБ і НС Ірина Маруняк.

Водночас у мерії обіцяють зробити все щоб проблему було вирішено вже сьогодні до кінця дня.

За словами Маруняк, місто не укладає жодних угод зі сміттєзвалищами. Перевізники зараз ведуть домовленості щодо пошуку місць, куди це сміття можна вивозити для утилізації.

"Це питання перевізників. Одні перевізники такі домовленості мають і їх дотримуються. В інших є певні проблеми: блокуються ті чи інші сміттєзвалища, не дають можливості вивозити сміття", – додала вона.

Як повідомила вона, станом на сьогодні, відходи зі Львова вивозять на територію Львівської області та за її межі. На Грибовицьке сміттєзвалище вивіз не здійснюється.

Нагадаємо, наприкінці травня на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом сталася масштабна пожежа, а 30 травня - обвал сміття. Під завалами загинули троє рятувальників, зник безвісти інженер-еколог. Після закриття Грибовицького полігону львівське сміття почали розвозити по інших областях. Відходи зі Львова приймали Житомир, Рівне, Луцьк, Дніпро, Коломия, Калуш, та Київ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як проходять рятувальні роботи на сміттєзвалищі в Грибовичах

Окрім цього, сьогодні, в Дніпрі близько 100 осіб перекрили трасу протестуючи проти прийому сміття з Львівської та Івано-Франківської областей. За словами протестувальників, через неприємний запах жити поряд з полігоном, куди вивозять відходи зі Львова, стало нестерпно.

Також, як написав на своїй сторінці у Фейсбуці депутат Верховної Ради України Артем Ільюк, відходи зі Львова прийматимуть ще й на полігоні м. Миколаїв.

"У нас немає сміттєпереробного заводу, ми поки не можемо перетворити смітник на квітучий енергоефективний парк, як європейці - це сміття до нас везуть просто скинути, захоронити на нашій території. Наскільки мені відомо, згідно з термінами експлуатації полігону залишилося близько 10 років за нормами, розрахованими для нашого міста. Як він витримає подвійне навантаження? ", – йдеться у повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Львів потонув у смітті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути