четвер, 20 листопада 2014 15:36

Лауреати премії "PinchukArtCentre" привезли виставку до Львова
11

Фото: Ольга Швед

19 листопада в львівській мистецькій галереї "Дзиґа" відкрили виставку "Ars Longa Vita Brevis /документація /".Автори проекту - лауреати першої премії "PinchukArtCentre '2013" - українська "Відкрита Група".

Це фотографії із відеорядів та анотації до великого столичного проекту, який митці показали торік. Проект "Ars Longa Vita Brevis" творився у режимі реального часу. Протягом кількох місяців художники жили з увімкненими камерами, які транслювали усе, що вони бачили, у прямому ефірі — просто на виставці у "PinchukArtCentre". Щодня готувався відео-архів та виставлявся наступного дня.

Художники працювали над проектом у 2013-му році, а нагороду отримали у грудні. "Відкрита Група" – це п'ятеро постійних учасників: Павло Ковач, Юрій Білей, Антон Варга, Стас Туріна, Євген Самборський.

"У нас був термін - 59 днів - як і термін виставки у PinchukArtCentre. За цей час ми жодного разу не планували, що будемо знімати завтра, як це робити. Кожна робота - звукува і відеофіксація тих моментів, які відбувалися з ними майже до вечора. Потім ми монтували і відбирали матеріал, який можна було побачити одразу на виставці. Були складні дні - і початок подій на Майдані і повалення пам'ятника Ленінові, є і інші моменти - споглядання, яке несе більш концептуальну а не інформаційну сутність", - каже учасник "Відкритої Групи" львів'янин Павло Ковач.

Художники розповідають, що ідея створення групи виникла під час перебування на стипендії "Gaude Polonia" у Польщі. Перший спільний проект було представлено під час "Тижня Актуального Мистецтва" у Львові у 2012 році.

"Вони дуже активні і дуже цікаві, особливо кожен сам по собі. Мені взагалі здається, що як група вони довго не проіснують. Бо кожна постать тут – дуже потужна особистість" - каже Влодко Кауфман, арт-директор Мистецького об'єднання "Дзиґа".

Триватиме виставка "Ars Longa Vita Brevis" у галереї "Дзига" до 3 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Лауреати премії "PinchukArtCentre" привезли виставку до Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути